На Полтавщині затопило село. Фоторепортаж з Великого Кобелячка

На Полтавщині затопило село. Фоторепортаж з Великого Кобелячка
Потоп у селі Великий Кобелячок, Новосанжарського району, Полтавської області
Фото: Марина Єщенко

Тала вода розлилася селом напередодні 10-градусних морозів

На цьому тижні в Полтаві та області негода приносить жителям регіону сюрпризи. Вранці може йти дощ, а після обіду випадає сніг.

Так, сталося і у селі Великий Кобелячок, Новосанжарського району. З приходом тимчасового потепління тала вода розлилася по всьому селі. В деяких місцях, особливо на городах, здається, що населений пункт стоїть на озерах. 

Світлини з підтопленим селом виклала місцева жителька Марина Єщенко на своїй сторінці у Facebook. Також вона повідомила, що у деяких подвір'ях водою залило хати. 

Вже цієї ночі вода може замерзнути, тому що синоптики прогнозують у Полтавській області до 10 градусів морозу.

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, внаслідок впливу двох активних південно-західних циклонів в Україні очікуються складні погодні умови. Відповідне повідомлення оприлюднене Державною службою з надзвичайних ситуацій.

17 березня у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській областях очікується сильний сніг, хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця; у Закарпатській, Вінницькій, Черкаській, Полтавській, Харківській областях сильні опади (мокрий сніг та дощ), місцями ожеледь, налипання мокрого снігу; в більшості областей України пориви вітру, 15-20 м/с.

18 березня в Україні, крім північних областей, сніг, хуртовини, у Закарпатській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях очікуються сильні снігопади, снігові замети, у Карпатах дуже сильний сніг; в більшості областей України пориви вітру, 15-20 м/с; на дорогах ожеледиця.

19 березня в Україні снігопади, хуртовини, на дорогах ожеледиця; у Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській, Миколаївській областях сильний сніг, снігові замети; в Херсонській, Запорізькій, Донецькій областях мокрий сніг з дощем, місцями ожеледь; на півдні та сході країни пориви вітру 15-20 м/с.

В Україну з Балкан суне новий циклон, який пройдеться по майже всій території України, окрім півночі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: