Розруха та безнадія. Як сьогодні виглядає «мертва зона» окупованого Росією Донецька

Розруха та безнадія. Як сьогодні виглядає «мертва зона» окупованого Росією Донецька
У цій частині Донецька мало що змінилося після обстрілів 2014-2015-х років
Фото: dnews.dn.ua

Мешканка окупованого Росією Донецька показала, як у грудні виглядає Київський проспект, яким у довоєнний час містяни їздили до аеропорту

Донеччанка продемонструвала ділянку проспекту від перетину з вулицею Благовіщенською (зупинка «Прохідна») до Путилівського мосту і стели «Донецьк» на в'їзді до міста з боку Ясинуватської траси.

У цій частині Донецька мало що змінилося після обстрілів 2014-2015-х років - також стоять пошкоджені будинки, віконні прорізи забиті фанерою або світяться дірками. Будівлю поліклініки міськлікарні №18 не відновили, а проїзд до неї та стадіону «Моноліт» перекрили балками (до 2017-го тут стояв блокпост).

Ця частина міста вважається «мертвою». Тому, незважаючи на будній день, на трасі - поодинокі машини, на тротуарах - поодинокі перехожі. Громадський транспорт ходить, але з 2014-го - лише до Партизанського проспекту, на зупинках - або нікого, або самотні жителі.

Також залишається зруйнованою частина Путилівського мосту, підірваного «ополченням ДНР» у січні 2015-го.

На об'їзній дорозі, що практично не використовується мирними жителями, все та ж розруха, при цьому «влада ДНР» витратила кошти на повне оновлення стели «Донецьк» - написавши найменування російською мовою та позначивши «республіканський» статус «міста-героя».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: