Кінець світу через геїв. Турчинов влаштував пожежу у соцмережах

права людини
Кінець світу через геїв. Турчинов влаштував пожежу у соцмережах
Олександра Турчинова непокоїть ст. 4 Стамбульської конвенції, яка забороняє низку дискримінувальних формулювань, серед яких – гендерна ідентичність та сексуальна орієнтація
Фото: УНІАН

Гендер роз’єднав Турчинова з Порошенком?

Чималий допис секретаря Ради національної безпеки та оборони Олександра Турчинова, у якому він розмірковує про «неомарксизм» та сімейні цінності, викликав шквал критики у соцмережах. Так, Турчинов поділився своїми думками про начебто змову неомарксистів. «За відпрацьованою технологією проводилася активна пропагандистська робота, ну, і улюблена тема марксистів –  пропагандистські паради… У сучасних умовах неомарксизм пропонує суспільству боротьбу за права нових «пригноблених», призначаючи на їхню роль емансипованих жінок, гомосексуалістів, лесбійок, трансгендерів тощо»...

«Вітаю, ви пробили дно!»

Турчинов розпочав пост із підтримки позиції депутатів Івано-Франківської облради, які «виступили на захист сімейних цінностей, на захист українських дітей від пропаганди збочень». Секретар РНБО розкритикував урядову уповноважену з питань гендерної політики Катерину Левченко за її «неадекватну та агресивну позицію». Діячка обіцяла звернутися до Служби безпеки через «поширення в обласні та міські ради звернень із закликами захистити «інституцію сім’ї» в Україні. Турчинов сумнівається, що офіцери СБУ почнуть переслідувати громадян, «яких урядова уповноважена та гендерний актив, що з гарним апетитом з’їдає мільйонні гранти, визначили як «злочинців».

«Може урядова уповноважена не збирається починати з масових репресій, а має бажання, для початку, щоб спецслужби покарали лише ініціаторів цих заяв?... Але тоді потрібно кинути за ґрати всіх членів Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, а це не лише лідери провідних християнських конфесій, а й керівники мусульманських та іудейських громад України. З точки зору ЛГБТ, вони вчинили страшний «злочин», одноголосно проголосувавши за звернення до Верховної Ради не допустити ратифікації Стамбульської конвенції з емоційно привабливою назвою щодо захисту жінок, яка за змістом стала маніфестом гендерної ідеології», – написав Турчинов.

Конвенція Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами, або Стамбульська конвенція (англ. Council of Europe Convention on preventing and combating violence against women and domestic violence; Istanbul Convention) — міжнародна угода Ради Європи щодо насильства проти жінок та домашнього насильства, відкрита для підписів 11 травня 2011 у Стамбулі, Туреччина.
Станом на січень 2018 року її підписали 46 країн та Європейський союз. 12 березня 2012 року Туреччина стала першою країною, що ратифікувала Конвенцію. Набрала чинності 1 серпня 2014 року.
Конвенція надає країнам-учасницям комплексну юридичну базу, стратегії та заходи, засновані на найкращому досвіді запобігання та протидії насильству щодо жінок та домашньому насильству.
7 грудня президент Петро Порошенко закликав депутатів винести на наступне засідання Верховної Ради питання про ратифікацію Конвенції. «Ми підписали її ще у 2011 році, а станом на сьогодні конвенцію ратифікували вже 33 держави. Із жалем констатую, що у нашому суспільстві досі існують маніпуляції на цю тему, зокрема – щодо розуміння терміну «гендер». Тому вкотре хотів би абсолютно чітко наполягти і закликати направити всі можливі зусилля для того, щоб завершити всі внутрішньодержавні процедури і ратифікувати конвенцію», – зазначив Порошенко.

Очевидно, Турчинова непокоїть ст. 4 документа, яка забороняє низку дискримінувальних формулювань, серед яких – гендерна ідентичність та сексуальна орієнтація. Особливо паніку викликало поняття «гендер»: «Біблію не перепишеш, а в ній сказано, що Господь ну дуже не толерантно ставиться до збочень. Вона говорить, що створивши людину за своїм образом і подобою, Бог створив лише чоловіка і жінку – лише дві статі, а не сотню гендерів. Я не перебільшую, у багатьох країнах ці тенденції вже стають реальністю. А починалось все це з «невинної» підміни в національному законодавстві Богом даної людям статі - чоловічої і жіночої, на «гендер» з неймовірною кількістю варіацій (андрогендери, бігендери, трансгендери…). Після цього вже достатньо логічно рівність статей підмінюється гендерною рівністю. Ну куди ж без «рівності», і ось, будь ласка, відхилення, збочення і банальна неадекватність захищається законом і стає суспільною нормою», – непокоїться Турчинов.

Насправді сам секретар РНБО займається підміною понять. Конвенція відстоює ідею недискримінації людей за гендерною ознакою, але аж ніяк не перетворенням  гендерних варіацій на суспільну норму. Красномовним є той факт, що саме Туреччина, мусульманська держава, у якій чимало консервативних сімей, де жінки носять спідниці по щиколотку та покривають голову, першою ратифікувала документ. Однак Турчинова вже не спинити: на його думку саме гендерне різноманіття та нетрадиційна сексуальна орієнтація – корінь усіх проблем в Україні.

Одна з реальних загроз для нашої країни, – веде він далі, – катастрофічне скорочення населення. Захисники традиційних сімейних цінностей, на відміну від організаторів гей-парадів, намагаються протистояти цій загрозі. Міцна повноцінна сім’я, що здатна народити, захистити та виховати дітей, сьогодні один із найважливіших факторів національної безпеки».

Ба більше – саме через геїв, лесбійок та трансгендерів, вважає Турчинов, настане кінець світу: «Як тільки люди втратять свою сутність, Богом дану ідентичність, перестануть бути мужніми чоловіками і ніжними турботливими дружинами, втратять здатність любити, дарувати життя, ростити дітей, творити добро, людству прийде кінець».

В одному з прикінцевих абзаців Турчинов, після своїх активних закликів до «традиційної сім’ї»,  раптом згадує , що не має права судити тих, хто відносить себе до ЛГБТ-спільноти: «Господь – суддя. Ніхто не може втручатися у приватне життя людей, або обмежувати гарантовані їм Конституцією права. Але і ніхто не має права вимагати для себе особливого ставлення, тим паче закріплюючи його у законодавстві».

З конструктивних пропозицій – лише одна: «відновити в національному законодавстві використання терміну «стать» замість штучно внесеного терміну «гендер», та домогтися реалізації вимог, що містяться у зверненні Івано-Франківської, Рівненської, Чернівецької…, і багатьох інших рад».

Вдаримо гендером по Томосу!

Секретар РНБО зауважує, що його колеги переконували не друкувати цей матеріал: «Нібито писати високопосадовцям на цю тему – моветон. Та й для політичної кар’єри це досить проблематично... Можуть в одну мить у ЗМІ зробити з тебе ретрограда, гальмо реформ, корупціонера врешті-решт». Однак Турчинов таки відважився та написав. І отримав реакцію.

«Поки мовчав – видавався розумним», – йдеться в одному з коментарів до допису чиновника. Загалом підтримали Турчинова у його поглядах одиниці.

Решта ж користувачів соцмережі вибухнула обуренням.

По-перше, коментатори нагадали борцеві за демографію та проти емансипації жінок, що у нього самого один лише син, а його дружина – не напівосвічена домогосподарка, а цілий кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри іноземних мов Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова. Ця інформація міститься на офіційному сайті політика.

До слова, півроку тому дружина Турчинова намагалася спровокувати аналогічний скандал. Так, доцентка опублікувала колонку «Гомодиктатура. Частина 1. Як розбещувати дітей». Зокрема, у публікації вона висловила незгоду з тим, що Міносвіти тепер пропонує вживати слово «рідні» замість «батьки»; заявила, що гендерна ідеологія, яку начебто хочуть запровадити, спрямована на те, щоб «подолати гетеросексуальність». Пізніше в інтерв'ю вона повторила ці тези, а також заявила, що дискримінації жінок в Україні немає, що роль жінки в суспільстві — сидіти з дітьми і бути на кухні (при тому, що сама пані Ганна – декан педагогічного університету).

Ганна ТурчиноваГанна Турчинова

По суті спростував тезу Турчинова блогер Дмитро Литвин: «Весь корпус прав жінок, що зрівнює їх з чоловіками, – це порівняно нещодавнє надбання людства, отримане всупереч опору Турчинових минулого, які наводили точно такі самі аргументи про християнські цінності, традиційне суспільство і міцну сім'ю. І нічого – вони програли, а всі звикли до нової ролі жінок. Точно так самозвикнуть і до гендера».

По-друге, апеляції до Біблії коментаторів не вразили. «Вітаю, ви пробили дно. Це нічого спільного не має ні з інтелектом, ні з Богом, ні з посадою. Такі як ви, сподіваюся, будуть зміщені з політичної арени, бо ми потребуємо майбутнього, де права людини діють для всіх, а не для «богомобраних», –  пише користувач Виталина Коваль.

«Оця маячня схожа на середньовічний виступ інквізитора», – зауважує інший коментатор, Сергій Васильович. Очевидно, він апелює до прізвиська Турчинова «кривавий пастор», яким його нагородили російські ЗМІ. Кривавий – за різкі вислови щодо держави-агресора РФ, а пастор – бо чиновник проповідує у баптистській церкві.

Популярна блогер Татуся Бо дуже лаконічно пояснила своє ставлення до допису Турчинова: «П**єц, Валінтінович. Це п**єц!».

Низка користувачів соцмереж дорікнули Турчинову тим, що підняті ним теми – не на часі, і що в Україні існує маса інших, значно нагальніших тем. «З останнього посту Турчинова я зрозумів дуже важливий момент. Прокляті геї проникли зі своїм гендером в СЗР і перетворили Семочка в брехуна і зрадника. А гендерфлюіди, лесбіянки і квір (корпус ворогів ісусової революції) змогли проникнути в НАБУ, САП і КабМін і повністю розвалити справу Насірова», – зазначає блогер Олександр Нойнець.

Загальний меседж до Турчинова від користувачів соцмереж найвлучніше сформулювала користувач Ирэн Аброскина: «Пане Турчинов, щодня замість Біблії перед сном читайте Конституцію».

Наталія Сокирчук, «Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: