Держава врізала фінансування легкої атлетики на 78 відсотків

Держава врізала фінансування легкої атлетики на 78 відсотків
Очільникові ФЛАУ Ігореві Гоцулу зараз не до сміху
Фото - Іван Вербицький

Станом на початок травня майже всі гроші витрачені

Після перегляду державного бюджету України у зв’язку з пандемією коронавірусу уряд України скоротив фінансування легкої атлетики на 78 відсотків. Про це в коментарі «Главкому» повідомив президент профільної федерації Ігор Гоцул. Очільник ФЛАУ називає нинішню ситуацію вкрай важкою.

«Ми – неприбуткова громадська організація, - розповідає пан Гоцул. – Передчасні висновки про вплив кризи робити ще рано, але є тенденції. Вже зрозуміло, що цьогоріч ми не отримаємо щорічної допомоги розміром $25 тис., яку надає Міжнародна федерація легкої атлетики. Крім того, відчувають проблеми усі наші партнери. Вони вже повідомили, що відтерміновують зобов’язання перед нами. Звісно, переговори з потенційними спонсорами теж наразі призупинилися».

За словами Гоцула, після перегляду державного бюджету фінансування легкої атлетики скоротилося на 78% – з 82 млн грн до трохи більше, ніж 18 млн. «При цьому 14,7 млн ми витратили на початку року, заклавши ці кошти на початковий етап підготовки до Олімпіади, - каже очільник Федерації. – Тоді ми не знали, що буде криза і умови зміняться. Ще 2,5 млн мусимо витратити найближчим часом, щоб повернути з-за кордону тих атлетів, які ще знаходяться на зборах».

Наразі Федерація легкої атлетики шукає варіанти, як втриматися на плаву до кінця 2020 року. Ігор Гоцул каже, що у зв’язку з нинішніми обставинами Федерація змушена піти на непопулярні кроки: збільшити розмір членських внесків і запровадити для учасників чемпіонатів України вступні внески.

«Іншого виходу немає, - каже функціонер. – Провести внутрішні змагання у всіх вікових категоріях життєво необхідно бодай з огляду на те, щоб спортовці не втрачали мотивації і змогли відібратися на міжнародні старти. Коли б вони не відбулися. Звісно, ми будемо апелювати до профільного Міністерства, щоб після завершення коронавірусної кризи кошти нам повернули, як це обіцяв зробити міністр Вадим Гутцайт. Наразі ж мусимо виживати самі. 28 квітня ми проводили з допомогою сучасних засобів зв’язку нараду з керівниками територіальних осередків і зійшлися на думці, що основний тягар витрат на проведення змагань візьмуть на себе ті області, які їх прийматимуть».

Федерація легкої атлетики вже відмовилася від фінансування підготовки юнацької і юніорської збірних і сконцентрувалася тільки на підтримці олімпійської команди. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: