Надреп Палиця збирається віддати стадіон у Луцьку під ринок

Надреп Палиця збирається віддати стадіон у Луцьку під ринок
Луцький стадіон «Авангард» може стати ринком
Фото - Volyn24

Таким чином пан Палиця збирається врятувати від краху волинських аграріїв

Народний депутат України Ігор Палиця пропонує підприємцям зі збереженням всіх санітарних норм відкриття місця для торгівлі на території центрального стадіону обласного центру Волині.

Зокрема, Палиця зазначає, що у зв’язку з карантином і відсутністю допомоги та реакції зі сторони державної влади, ситуація на місцях стає катастрофічною.

«За півтора місяця з початку обмежень все, що було зроблене для боротьби заради здоров’я українців і збереження надії на майбутнє, було зроблено за рахунок місцевих бюджетів, - пише пан Палиця на власній сторінці у «Фейсбуку». – Фінанси на місцях закінчуються, терпіння в бізнесу закінчується, надія на Київ закінчується, залишається тільки віра в самих себе.

Тому, враховуючи безвихідне становище фермерів та підприємців, хто не має можливості продати вироблену та вирощену ними власноруч сільгосппродукцію; враховуючи бажання людей мати цінову та якісну альтернативу продовольчим супермаркетам в місті Луцьку, прорахована можливість, зі збереженням всіх санітарних норм, відкриття місця для торгівлі на території центрального стадіону».

Як пише депутат, територія стадіону повністю огороджена, що дає можливість контролю входу та виходу, з дотриманням максимально дозволеної кількості покупців в середині чаші. З розрахунку 20 метрів квадратних на одного покупця, та відстані між торговими наметами по три метри по вертикалі та горизонталі, на стадіоні може знаходитися одночасно 350 торгових наметів, 500 покупців, та 250 місць для парковки авто за межами.

«Власники стадіону надають його безкоштовно. Фонд Ігоря Палиці «Тільки Разом» готовий закупити 350 наметів і торгове обладнання та надати його безкоштовно для користування. Порядок і контроль за санітарними нормами буде здійснювати поліція і муніципальна варта. Пане Президенте, пане прем’єр-міністре, ми готові забезпечити безкоштовну можливість для фермерів Волині реалізовувати свою продукцію і вижити, а для волинян отримати якісну і дешеву альтернативу. Ми робимо замість вас вашу роботу. Не допомагайте, ми вже не сподіваємося, просто дозвольте нам самим вижити та зберегти Україну і українців!», - звертається у дописі Ігор Палиця.

Зауважимо, що саме пан Палиця виступив свого часу одним із інвесторів реконструкції луцького стадіону «Авангард». У 2012 році завершено реконструкцію адміністративного корпусу стадіону, а влітку того року замінено пластикові сидіння на всіх трибунах.

У 2015 році проведено реконструкцію легкоатлетичного ядра — вкладено нові сучасні доріжки від швейцарської фірми «Коніка», облаштовано сектори для стрибків та метань, поставлено нові футбольні ворота. «Авангард» отримав сертифікат IAAF другої категорії, що дозволяє арені приймати змагання на рівні чемпіонатів Європи.

Власне, легкоатлетичні змагання в Луцьку відтоді відбуваються регулярно, хоча й представників легкоатлетичних метань на «Авангард» допускають неохоче. Мовляв, зіпсують газон для футболістів луцької «Волині», клубу, який фінансує Ігор Палиця.

Додамо, що 25 жовтня 2017 року Луцька міська рада віддала землю, на якій знаходиться стадіон «Авангард», в оренду приватній фірмі «Грін Ріелті». Депутати без обговорення прийняли проект рішення «Про надання ТОВ «Грін Ріелті» на умовах оренди земельної ділянки для обслуговування стадіону, адміністративних та господарських будівель на проспекті Василя Мойсея, 7а». Йдеться про земельну ділянку площею 4,5 гектари, на якій власне й знаходиться луцький стадіон «Авангард».

За даними YouControl ТОВ «Грін Ріелті» створили наприкінці 2012 року. «Прописана» компанія у Луцьку, на проспекті Волі, 1Б, поряд з луцьким універмагом. Наразі очолює фірму Наталія Шафранюк. Серед засновників «Грін Ріелті» вказано два підприємства: ТОВ «Ейр Гейт Гурме» та «Ейр Інвестмент Груп». Бенефіціарами обох компаній є Ігор Хмельов та Андрій Шабаєв. Обидва власники мають дніпровську прописку. Цікаво, що ще у 2016 році одноосібним засновником «Грін Ріелті» була офшорна компанія з Кіпру «Ідіаналев Холдингз ЛТД». Про зв’язок Ігоря Хмельова, якого в ЗМІ називають топ-менеджером групи «Приват», з Ігорем Палицею свідчить інформація в декларації пана Палиці. В 2016 році він отримав від Хмельова більше 100 тисяч гривень доходу від управління майном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: