Федерація баскетболу України дискваліфікувала учасників інциденту на матчі Першої ліги (відео)

Федерація баскетболу України дискваліфікувала учасників інциденту на матчі Першої ліги (відео)
Федерація баскетболу України

Баскетболіст Зубковський почав демонструвати агресивну поведінку стосовно арбітра

Директорат чемпіонату України розглянув рапорт арбітра та відео інциденту, який трапився під час поєдинку Першої ліги «Калуш-ПНУ» – «УжгородУЖНУ» 18 березня в Калуші.

Гравець команди «Ужгород-УЖНУ» Зубковський в третій чверті отримав другий технічний фол, внаслідок якого повинен був покинути майданчик. Замість цього Зубковський почав демонструвати агресивну поведінку стосовно арбітра, переслідуючи зі словесними погрозами та висловами, що принижують людську та професійну гідність.

Після того, як Зубковський все ж таки покинув майданчик, до арбітра Шуляка підбіг гравець «Ужгород-УЖНУ» Романиця та, замахуючись руками, намагався його вдарити, за що був покараний дискваліфікуючим фолом. Після цього гравець Романиця продовжував атакувати суддю, схопив Шуляка за футболку та почав смикати його. Все це супроводжувалося погрозами фізичної розправи на адресу Шуляка та нецензурними виразами.

Директорат визнав поведінку Зубковського агресивною та наклав на нього штраф у розмірі 10 000 (десять тисяч) гривень з дискваліфікацією на три чергових календарних матчі.

Поведінка Романиці такою, що містить акт насильства з використанням погроз та залякуваннь. Романицю оштрафовано на 15 000 (п’ятнадцять тисяч) гривень та дискваліфіковано на п'ять чергових календарних поєдинків.

У випадку, якщо у поточному Чемпіонаті у команди не залишилося календарних матчів, дискваліфікація переноситься на наступний сезон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: