Хокейна спільнота пікетуватиме Кабмін, щоб підняти питання відсутності у Києві льодових арен

Хокейна спільнота пікетуватиме Кабмін, щоб підняти питання відсутності у Києві льодових арен
Саме так згідно зі словами спортивних функціонерів має виглядати спорткомплекс «Авангард» після реконструкції

«Дайте лід!» - Київ втрачає льодові арени, а сотні дітей місце для тренувань

11 липня під стінами Кабміну молоді хокеїсти, їхні тренери та батьки, а також ветерани хокею проводять акцію «Поверніть дітям Києва хокей!».

«З осені 700 юних хокеїстів школи київського «Сокола» лишаються без льоду. Це 8 команд дітей віком від 8 до 15 років. До цих пір тренування проходили на вул. Йорданський, але там приватний власник закриває ковзанку», - стверджують організатори акції.

За їхніми словами, традиційно і професійний хокейний «Сокіл», і дитячо-юнацька школа тренувалися у спорткомплексі «Авангард» на Мельникова, 46. Але ще 2013 року «Авангард» закрили на реконструкцію.

«Роботи періодично то велися, то припинялися, а фактом є те, що зараз спорткомплекс не діє, ніякі роботи не ведуться. «Авангард» зараз перебуває в занедбаному стані. Проте, цілком придатному для ремонту, розроблений навіть проект реконструкції. Відає спорткомплексом Міністерство з питань молоді та спорту», - обурюються організатори акції «Поверніть дітям Києва хокей!».

Отже, є позиція держави, яка надала «Авангарду» статус «бази олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки». Є усвідомлення, що він необхідний країні, причому не лише для розвитку хокею, а й фігурного катання, шорт-треку, гімнастики, акробатики, міні-футболу, гандболу, баскетболу. Є потреба сотень професійних та тисяч молодих спортсменів.

«Що треба? Фінансування на реконструкцію «Авангарду». Відкладати нікуди. Рік без льоду, - і український хокей, який є популярним в країні, але дуже повільно вилазить з прірви, знову буде відкинуто на роки назад», - резюмують прихильники українського хокею.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: