Леоненко натякнув, що арбітр матчу за Суперкубок України засудив «Шахтар»

Леоненко натякнув, що арбітр матчу за Суперкубок України засудив «Шахтар»
Віктор Леоненко

На його думку, суддя повинен був вилучати у першому таймі гравця «Динамо», а у другому ставити пенальті у ворота киян

Експерт програми «Великий футбол» Віктор Леоненко прокоментував спірний епізод за участю захисника «Динамо» Микити Бурди у матчі за Суперкубок України.

На його думку, у тому епізоді арбітр повинен був видаляти гравця, інформує офіційний сайт телеканалів «Футбол 1 / 2».

«Він однозначно не грав у м'яч. І коли футболіст навмисне грає не у м'яч, а у гравця – це червона картка. Бурда міг апендицит Фернандо вирізати шипами. Його повинні дискваліфікувати постфактум», - сказав Леоненко.

Окрім того, він зауважив, що арбітр повинен був призначити пенальті у ворота «Динамо» в епізоді, коли Гармаш зачепив Марлоса у штрафній, і дати «динамівцю» жовту картку.

Леоненко додав, що досвідчений суддя не повинен боятися призначати пенальті у таких епізодах.

Окрім того, на думку експерта, помилка Андрія П’ятова – це не нещасний випадок, а побічний ефект від того стилю, який сповідує «Шахтар».

«Нещасний випадок був би, якби він бив і промахнувся повз м'яч, а тут П’ятов намагався зберегти м'яч. І пресинг «Динамо» тут ні до чого. У більшості випадків «Шахтар» легко виходив з-під спроб пресингу киян», - зауважив Леоненко.

«Це не перший випадок подібної помилки, і Фонсеці потрібно робити висновки. У таких епізодах варто грати простіше, не варто думати. Потрібно вибивати в один дотик», - підсумував він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: