«Динамо» виграло Суперкубок України-2018, обігравши «Шахтар» в Одесі

«Динамо» виграло Суперкубок України-2018, обігравши «Шахтар» в Одесі
Фото: ФК Динамо Київ

Хацкевич завоював перший трофей з «Динамо»

Донецький «Шахтар» і київське «Динамо» відкрили сезон матчем за Суперкубок України, який відбувся в Одесі. У матчах за Суперкубок команди зустрічалися 10 разів. На їхньому рахунку по п'ять перемог в очних зустрічах. Втім, у своїй історії «Шахтар» вісім разів вигравав перший трофей сезону, «Динамо» - шість.

«Шахтар» активніше почав поєдинок. Команда Фонсеки більше володіла м'ячем і вже на старті матчу київський клуб двічі рятувала поперечка воріт. На дев'ятій хвилині Ісмаїлі один залишився на своєму фланзі, отримав пас і пробив дуже потужно в поперечину. Через шість хвилин після подачі з флангу м'яч вже від захисника киян Тамаша Кадара вдруге влучив у поперечку воріт Бойка.

«Шахтар» продовжував насідати на ворота столичного клубу. але у підсумку обрізався сам: П'ятов втратив м'яч у власному карному, не зумівши вибити його в поле, кияни швидко розіграли комбінацію, яка закінчилася прострілом Бєсєдіна і ударом Буяльського вже у порожні ворота донецького клубу - 1:0.

Ближче до середи тайму обидва клуби трохи збавили оберти. «Динамо», яке і так обрало тактику гри другим номером, ще більше відійшло на свою половину поля, забувши про центр. «Шахтар» намагався використати цю перевагу, однак пробити захисні редути столичного клубу до перерви так і не зумів.

Початок другого тайму був вже за киянами, які активно пішли вперед, щоб спробувати забити швидкий гол і подвоїти свою перевагу. Доволі непоганий момент мав Бєсєдін, але нападник киян відверто поквапився та з вбивчої позиції запустив шкіряного значно вище воріт П'ятова. На 66-й хвилині донецький клуб відповів моментом від Фернандо, але удар бразильця парирував Бойко.

Найкращий момент подвоїти рахунок підопічні Хацкевича змарнували на 73-й хвилині, коли Циганков після навісної передачі від Вербича поцілив у стійку воріт «гірників». Після цього кияни знову відійшли на свою половину поля. Донецький клуб прибрав м'яч до власних ніг, а на 80-й хвилині Бойко парирував постріл від екс-динамівця Мораеса, який ледь не забив після подачі від Ісмаїлі.

Столичний клуб і надалі впевнено відбивав атаки «Шахтаря». Так, основний час сплинув, а суддя у свою чергу компенсував п'ять хвилин, які, вже за традицією, обернулися більше розбірками, а не футболом. Як результат - чотири жовті та дві червоні картки, а рахунок залишився незмінним. У підсумку 1:0 на користь «Динамо» та перший трофей Хацкевича на чолі столичного клубу.

Суперкубок України з футболу

«Шахтар» - «Динамо» 0:1 (0:1)

Гол: 0:1 - Буяльський (18)

«Шахтар»: П'ятов, Ісмаїлі, Ракицький, Кривцов, Данченко, Марлос, Степаненко, Коваленко (Тотовіцький, 67), Алан Патрік, Фернандо Педро (Болбат, 70), Мораес.

«Динамо»: Бойко, Кадар, Бурда, Морозюк, Кендзьора, Шепєлєв, Че-Че (Гармаш, 46; Шапаренко, 71), Циганков, Вербич, Буяльський (Сидорчук. 78), Бєсєдін

Попередження: Бурда (13), Данченко (53), Фернандо Педро (59), Шепєлєв (71), Кадар (81), Мораес (90), Тотовицький (90)

Вилучення: Бурда (90), Ісмаїлі (90)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: