«Наполі» – «Шахтар»: чи оформлять донеччани путівку у плей-офф у Неаполі?

«Наполі» – «Шахтар»: чи оформлять донеччани путівку у плей-офф у Неаполі?
Фото ФК «Шахтар»

У 5-му турі групового етапу Ліги чемпіонів у вівторок, 21 листопада, «гірники» на виїзді зустрінуться з «Наполі»

Після поєдинку з «Олександрією» донеччани перемкнули свою увагу на Лігу чемпіонів. «Шахтар» взяв максимум у протистоянні з «Феєнордом» і домашній грі з «Наполі», а тепер відправився на виїзд до Італії.

Підопічним Паулу Фонсеки потрібно набрати хоча б очко, щоб домогтися позитивного результату у групі, інформує офіційний сайт клубу.

Для «Наполі» матч із «Шахтарем» є вирішальним. Щоб зберегти шанси на вихід у плей-офф, «адзуррі» необхідна виключно перемога. У чотирьох турах опонент донеччан заробив лише три очки.

18 листопада неаполітанці у черговому турі Серії А обіграли на своєму полі «Мілан». У першому таймі Лоренцо Інсіньє вивів команду вперед, після перерви Зєлінськи забив другий гол, а точний удар Романьолі у компенсований час не вплинув на результат - 2:1. Завдяки цьому результату підопічні Мауріціо Саррі залишаються лідерами турнірної таблиці (35 очок у 13-ти зустрічах) і продовжують йти без поразок.

Через дискваліфікацію матч із «Шахтарем» пропустить Каліду Кулібалі, а Аркадіуш Мілік і Фаузі Гулям травмовані.

13 вересня у Харкові «помаранчево-чорні» взяли гору з рахунком 2:1. На 15-й хвилині Тайсон завершив комбінацію за участю Срни та Феррейри. У другому таймі Факундо головою замкнув подачу Степаненко, на що італійці відповіли голом Міліка з пенальті. Наприкінці суперники обмінялися моментами, однак рахунок залишився незмінним.

«Гірники» вперше у єврокубках перетинаються з «Наполі», хоча до цього зустрічалися з усіма італійськими грандами. У дебютному євросезоні-1976/77 «Шахтар» в 1/8 фіналу Кубку УЄФА протистояв «Ювентусу». Також у суперниках були «Віченца», «Лаціо», «Мілан», «Інтер» і «Рома». Всього «помаранчево-чорні» провели 19 матчів з італійцями, майбутній стане 20-м у єврокубковій історії «Шахтаря».

Донецька команда тричі потрапляла в 1/8 фіналу, і всі три рази оформляла путівку достроково – за тур до фінішу. Зараз у «Шахтаря» 9 балів, у «Наполі» - три.

До поразки від «Манчестер Сіті» у 2-му турі «помаранчево-чорні» виграли у єврокубках п’ять гостьових поєдинків поспіль. З 12-ти минулих зустрічей на виїзді донеччани перемогли у 9-ти.

У 10-ти минулих матчах «гірників» на груповій стадії Ліги чемпіонів не було зафіксовано жодної нічиєї, а востаннє вони ділили очки з суперником 10 грудня 2014 роки («Порту» - «Шахтар» - 1:1).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: