Сенсація у Харкові: «Олександрія» завдала поразки «Шахтарю»

Сенсація у Харкові: «Олександрія» завдала поразки «Шахтарю»
Фото ФК «Шахтар»

Арбітр Олександр Балакін зафіксував несподіваний результат у стартовому матчі 16-го туру УПЛ

16-й тур чемпіонату Прем’єр-ліги України з футболу розпочався у п’ятницю, 17 листопада, у Харкові поєдинком між донецьким «Шахтарем» та ФК «Олександрія».

Паулу Фонсека та самі гравці донеччан запевняли, що вони не думають про надважливий матч Ліги чемпіонів проти «Наполі», який має відбутися наступного тижня, й у якому буде вирішуватися доля «гірників» у нинішньому розіграші найпрестижнішого єврокубка. Та все ж і тренер, і футболісти десь лукавили.

«Олександрія» віддала ініціативу господарям поєдинку, що не було дивно. «Шахтар», як і зазвичай цього сезону, крім декількох матчів, довго входить у гру. Так сталося і цього разу. Підопічні Фонсеки не форсували події. І внаслідок цього отримали разючу контратаку, яку завершив точним ударом Полярус після прострілу Бацули з флангу.

Для «Шахтаря» відіграватися у нинішньому чемпіонаті – не вперше. І вже за три хвилини Бернард потужним ударом зрівняв рахунок у зустрічі після затяжної атаки команди.

Здавалося, що донеччани впіймали удачу за хвіст і зараз доведуть, що вони сильніші. Натомість, «помаранчево-чорні» пропустили вдруге. Олександрійці ввели м’яч з-за бокової, після чого відбулася подача з флангу. Грицук головою скинув далі на Поляруса, який прийняв м'яч, розвернувся і надіслав м'яч у кут воріт П’ятова – 1:2.

22_03

Фото ФК «Шахтар»

«Гірники» ще більше завелися, почали частіше бити, навішувати, але з усім цим спокійно справлявся Паньків. Або ж під удари самовіддано кидалися захисники. Здебільшого така гра була як наприкінці першого тайму, так і протягом майже всього другого.

Володимир Шаран побудував в обороні своєї команди такі мури, що підопічним Фонсеки ніяк не вдавалося їх подолати. «Олександрія» закрилася на своїй половині, лише іноді думаючи про контратаки. Усі думки гостей протягом другої половини були спрямовані на вдалу гру у захисті.

На останніх хвилинах Фонсека випустив другого форварда – Бланко Лещука. Саме він скинув м’яч під удар Феррейрі в одному з епізоді, проте Факундо пробив несильно, і Паньків забрав. А на 89-й хвилині воротар «Олександрії» реально врятував свою команду, коли виграв дуель один в один в Ісмаїлі.

«Шахтар» влаштував навалу на завершальних хвилинах, але ні Тайсону, ні Алана Патріку пробити точно у ствір воріт, щоб був безсилим Паньків, не вдалося. Отож, сенсаційна перемога «Олександрії» у Харкові над чинним чемпіоном і лідером чемпіонату. І це лише друга звитяга колективу з Кіровоградщини у нинішньому сезоні. А для «гірників» це друга поразка.

14

Паулу Фонсека не розуміє, що відбувається. Фото ФК «Шахтар»

Прем’єр-ліга України з футболу

Матч 16-го туру

«Шахтар» (Донецьк) – ФК «Олександрія» – 1:2 (1:2)

Голи: Бернард (18) – Полярус (15), Полярус (27)

«Шахтар»: П’ятов, Ракицький, Ісмаїлі, Феррейра, Ордець (Бланко Лещук, 83), Марлос, Бернард, Фред, Тайсон, Степаненко (Алан Патрік, 70), Бутко

«Олександрія»: Паньків, Бацула, Старенький (Козак, 84), Грицук, Гітченко, Запорожан, Полярус (Пономар, 67), Цуріков, Довгий, Бондаренко, Чеботаєв

Попередження: Фред (65), Марлос (81) – Довгий (53), Полярус (65), Паньків (79)

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: