Павелко: Віда має право публічно висловити повагу і до України, і до її громадян

Павелко: Віда має право публічно висловити повагу і до України, і до її громадян
Фото взяте зі сторінки Андрія Павелка у Facebook

Президент Федерації футболу України звернувся до футбольної громадськості

Федерація футболу України надсилала на адресу Міжнародної футбольної федерації (ФІФА) листи, щоб гравця збірної Хорватії Домагоя Віду не дискваліфікували на півфінальний матч Чемпіонату світу 2018 року.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив президент ФФУ Андрій Павелко, підтвердивши, що хорватський футболіст зіграє у півфіналі турніру.

«Федерація футболу України та я особисто зайняли жорстку позицію у ситуації, що склалася навколо футболіста збірної Хорватії Домагоя Віди після перемоги команди у чвертьфіналі ЧС-2018: своєю яскравою грою та бійцівськими якостями Віда, як і вся збірна Хорватії, заслужили право брати участь у півфіналі турніру», - розпочав він.

«У футболіста, який багато років захищав честь київського «Динамо» та жив у столиці України у дуже важкий для нашої країни час, залишилося тут багато друзів і вболівальників, які заслужили, щоб частинку цієї перемоги він присвятив саме їм», - додав очільник ФФУ.

За словами Павелка, за останні кілька років звернення «Слава Україні!» стало для громадян символом незламності та патріотизму.

«І цілком природно, що людина, якій наша країна дала дуже багато, з великою повагою ставиться до неї, до її громадян. Він має право публічно висловити повагу і до України, і до її громадян», - зауважив він.

«Ми оперативно направили до відповідних органів ФІФА й УЄФА листи з метою захистити не тільки футболіста хорватської збірної, а й, у першу чергу, людину, яка має право на свою позицію та поважає нашу країну. І Віда зіграє у півфіналі ЧС-2018. Слава Хорватії! Слава Україні!» - підсумував Павелко.

Нагадаємо, після чого, як Віда й Огнен Вукоєвич записали відеозверення до українців, з'явилася інформація, що Домагоя можуть дискваліфікувати за вигук «Слава Україні!».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: