Чемпіонат світу. Росія - Хорватія 2:2 (3:4 по пен). От і казочці кінець

Чемпіонат світу. Росія - Хорватія 2:2 (3:4 по пен). От і казочці кінець
Фото: ФІФА

Хорватія вийшла у півфінал, де посперечається за путівку у фінал зі збірною Англії

Збірна Росії таки склала зброю на домашньому Чемпіонаті світу-2018 з футболу. Підопічні Станіслава Черчесова потрапили у доволі легку групу з Єгиптом, Саудівською Аравією та Уругваєм. Росіяни вийшли у плей-офф з другого місця, здобувши дві перемоги і зазнавши поразки від Уругваю. Підопічні Оскара Вашингтона Табареса показали рівень гри російської збірної, розгромивши її з рахунком 3:0. Після цього більшості здавалося, що Росія далі 1/8 фіналу не пройде, адже там її чекала титулована збірна Іспанії.

Втім, іспанці самі програли матч, продемонструвавши доволі беззубу гру в атаці. Росії вистачило одного гола з пенальті, щоб зрівняти рахунок і перевести гру в овертайм. Надалі команда Черчесова стала автобусом у захисті, довела справу до серії пенальті, де здобула доволі несподівану перемогу. Могла російська збірна взагалі пройти у півфінал, адже Хорватія показувала доволі схожий з іспанським футбол, але цього разу лотерея у серії пенальті посміхнулася саме підопічним Златко Далича.

Але, Хорватія, яка насилу у тій же серії пенальті в 1/8  добила Данію, підходила до матчу у такому ж статусі, статусі «лакі-переможця». Звісно, фаворитами у матчі були сами хорвати, але вони це взагалі не продемонстрували, вдруге довівши, що пройшли за рахунок везіння. 

Як вже зрозуміло всім, в основний час команди виявити переможця не змогли. Росія першою відкрила рахунок у матчі завдяки класному удару Черишева з-за меж карного. Субашич лише розводив руками, не розуміючи як це взагалі трапилося. Хорватія швидко відновила паритет на табло завдяки діям Андрія Крамарича. Знадобилося лише вісім хвилин, рахунок став рівним 1:1. Надалі команди вирішили не ризикувати, відклавши всі справи на другий тайм.

У другому таймі хорвати нарешті показали зуби, але сталося це лише на 60-й хвилині, коли Перішич дивом з вбивчої позиції поцілив у стійку воріт Акінфєєва. Цікаво, що цей момент залишився єдиним небезпечним у другій половині матчу. Хорватія більше володіла м'ячем, але всі атаки підопічних Далича переривала оборона росіян. Такий собі оборонний футбол допоміг і тут, адже більше голів в основний час глядачі не побачили. Команди пішли на додаткові 30 хвилин.

.jpg_148

У першій 15-ти хвилині екс-динамівець Домагой Віда у своєму стилі головою вивів Хорватію вперед: Ігнашевич не дістався м'яч після подачі з кутового і Домагой пробив головою прямо в кут воріт Акінфєєва. Здавалося, що це кінець. Однак росіяни були іншої думки і в черговий раз показали хорватам, що розслаблятися зарано не варто: на 115-й хвилині Дзагоєв подав зі штрафного на вільного Фернандеса, а той пробив дальній кут, куди Субашич навіть і не зрушив - 2:2. Справа йшла до серії пенальті, так воно і сталося.

Серед двох збірних, які попередній раунд вивезли саме у футбольній лотереї, удача посміхнулася більш титулованим хорватам, які здобули перемогу з рахунком 4:3. Тут варто віддати належне Субашичу, який парирував удар Головіна, а також Фенандесу, який примудрився запустити футбольний снаряд поруч зі стійкою. Акінфєєв також відбив один удар, але цього виявилося замало. У підсумку Хорватія вийшла у півфінал, де посперечається за путівку у фінал зі збірною Англії.

Чемпіонат світу 2018 року з футболу

1/4 фіналу

Росія - Хорватія 2:2 (3:4 по пен)

Голи: 0:1 - Черишев (31), 1:1 - Крамарич (39), 1:2 - Віда (100), 2:2 - Фернандес (115)

Россія: Акінфєєв, Кутєпов, Кудряшов, Фернандес, Ігнашевич, Кузяєв, Зобнін, Головін (Дзагоєв, 102), Самедов (Єрохін, 54), Черишев (Смолов, 67), Дзюба (Газінський, 79)

Хорватія: Субашич, Ловрен, Стрінич (Піварич, 74), Врсалько (Чорлука, 97), Віда, Перішич (Брозович, 63), Ракітич, Модрич, Ребич, Крамарич (Ковачич, 88), Манджукич

Попередження: Ловрен (35), Стрінич (38), Віда (102), Газінський (109), Піварич (114)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: