Сергій Стаховський згадав, як йому пропонували здати матч Australian Open

Сергій Стаховський згадав, як йому пропонували здати матч Australian Open
Сергій Стаховський двічі відмовлявся здавати матчі
Фото - Instagram Сергія Стаховського

Тенісист розповів, чому не захотів дати свідчень

Український тенісист Сергій Стаховський розповів про два випадки, коли йому пропонували здати матчі.

«Перша історія – «челленджер» у Дніпрі, у нас був класний турнір, - згадує Сергій в інтерв’ю проекту «Від душі в душу». – Я був молодий (20 років, – «Главком»). Мені зателефонували в номер і запропонували 20 тисяч євро за поразку в першому матчі. Я грав проти чеха Лукаса Длоуги, який в один час був першим номером у парі. Хто мені пропонував, у тому випадку не знав. Сказав, що цим не займаюся, поклав слухавку. Програю перший сет, сиджу на лавці і думаю: «Блін, граю за 600 доларів. А там – 20 тисяч і без податків». Думки, які закрадаються, вибішують у цій історії найбільше (Сергій помилився, що ця гра була у 2008 році, насправді – в 2006-му, - «Главком»).  

А в 2009-му грав Australian Open. До мене підходить колишній гравець, з яким ми грали, коли починав кар’єру. Він запропонував 100 тисяч доларів, щоб програв у першому колі французу Арно Клеману. «Не хвилюйся, гроші у нас є», - запевняє. Мені було 23, така історія зовсім не цікава. У той час я грав не для грошей, а для результату. Їх було двоє, колишніх тенісистів. Знав, що вони там знаходилися з цими, грубо кажучи, «інвесторами»… Бандюками. Програю матч у п’яти сетах, ведучи 2:1, виходжу з корту і якби у цю мить Женя стояв на шляху, я б його точно ракеткою вбив. Бо ти граєш матч, програєш і починає вертітися в голові: «Гроші…» Ці думки від себе женеш. Але вони одначе заважають.

Відразу після матчу пішов в офіс TIU (Tennis Integrity Unit – організацій з боротьби з договірняками, - «Главком»). Він тоді був щойно створений. Повідомив їм, що сталося. «Хто це був?» - запитують. У відповідь спитав, чи готові в разі дачі свідчень захистити мою сім’ю. Бо він (Женя – «Главком») – пішак. Небезпечні люди, які за ним стоять. У мене вся сім’я жила в Україні. Якщо б мені ґарантували кроки, що вони звідти не вилетять і не буде жодних наслідків – тоді так. Але мені відповіли, що гарантій не дають. «Тоді до побачення, хлопці, про що мова?» - кажу. У мене сім’я не живе в Європі, де все функціонує по-іншому. На тому й закінчилося».

У коментарях у «Фейсбуку» Стаховський натякнув, що прізвище у «Жені» співзвучне з «хортицьофф», тобто назвою відомою марки горілки.    

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: