Шевченко збільшив кількість дебютантів в збірній України на 50%

Шевченко збільшив кількість дебютантів в збірній України на 50%

Шевченко - один з лідерів за кількістю дебютантів в матчах офіційних турнірів

У спарингу зі Словаччиною Андрій Шевченко вперше випустив небувалу для себе кількість дебютантів національної команди - відразу чотирьох.

У грі з командою Словаччини у збірної України дебютували відразу чотири футболісти. Для Андрія Шевченка це - дуже велика цифра. До цього в 12-ти попередніх поєдинках у нинішнього головного тренера зіграли вісім дебютантів. І тільки в двох матчах їх було більше одного - два. А тут - одразу чотири.

За кількістю новачків Шевченко - далеко не лідер в історії збірної України. Олег Блохін, наприклад, ввів в національну команду 39 футболістів. Правда, за 64 матчі.

Зате Шевченко - один з лідерів за кількістю дебютантів в матчах офіційних турнірів. З 12-ти його новачків шестеро перший матч за збірну зіграли у відборі ЧС-2018.

Більше «офіційних дебютантів» тільки у Анатолія Конькова (9) і Йожефа Сабо (8). По 5 - у Олега Базилевича, Олексія Михайличенка і Михайла Фоменка, 4 - у Валерія Лобановського, 3 - у Олега Блохіна, 2 - у Леоніда Буряка. Всі вони переглядали новачків в основному в спарингах.

Нинішній тренерський штаб такої можливості був практично позбавлений. За час циклу ЧС-2018 збірна України провела всього два спаринги, гра зі Словаччиною вже після закінчення для нас відбору, - тільки третя товариська.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: