Магія Львова продовжується: збірна України здобула вольову перемогу над Словаччиною

Магія Львова продовжується: збірна України здобула вольову перемогу над Словаччиною

Наша команда на мажорній ноті завершила 2017-й рік

У п'ятницю, 10 листопада, збірна України у Львові провела товариський матч з національною командою Словаччини. Як відомо, на «Арені Львів» наша команда не програла жодного матчу. На щастя, ця приємна традиція продовжилася, підопічні Андрія Шевченка, пропустивши першими, таки змогли знайти свою гру і забити два голи у відповідь.

Так, не обійшлося тут і без допомоги самого суперника, який доволі невпевнено зіграв у захисті, допустивши просто дитячі помилки. Шевченко включив у заявку команди відразу шістьох дебютантів, з яких один вийшов у старті - це Коломоєць, який був єдиним форвардом команди. На заміни у свою чергу вийшли півзахисники Андрієвський, Мякушко та захисник Шабанов.

Наша команда почала гру на правах господаря, але за перші 10 хвилин нічого небезпечного біля воріт суперника створити не змогла. Можна лише згадати неточний удар Маліновського на третій хвилині зустрічі. У свою чергу словакам вистачило і одного шансу, коли саме на 10-й хвилині вони заробили штрафний удар. Дуда непогано пробив зі стандарту, але влучив у П'ятова, на жаль, наш голкіпер не зміг зафіксувати м'яч, чим скористався Штетіна, який і переправив м'яч у сітку воріт Андрія.

3_02Фото: прес-служба ФФУ

Українці могли зрівняти рахунок вже через три хвилини, однак після хитрого розіграшу схожого за позицією стандарту повз ворота пробив Євген Коноплянка. На 17-й хвилині змарнував нагоду Євген Хачеріді, який після подачі з кута поля головою пробив точно у голкіпера гостей Дубравку. На 23-й хвилині матчу вдруге пробивав Маліновський, втім, і цього разу м'яч після подачі від Ярмоленка пішов значно вище воріт.

Україна продовжувала тиснути на ворота суперника, який майже всю другу половину тайму сидів в обороні. За шість хвилин до перерви підопічні Шевченка таки змогли зрівняти рахунок, але не без допомоги суперника, який грубо помилився при виході з власного карного. У підсумку Марлос обікрав гравця збірної Словаччини на підступах до карного, викотив точну передачу на Ярмоленка, а той без проблем пробив повз голкіпера - 1:1.

Другий тайм наша збірна почала у хорошому настрої, а вже на 50-й хвилині мав шанс відзначитися зі штрафного Коноплянка - вище воріт. Приємно, що через чотири хвилини словаки знову нарубали дров, тепер вже у центрі поля, де загубив м'яч Сабо. У підсумку Соболь викотив пас на Коноплянку, який змістився ближче до центру та вразив кут воріт Дубровки - голкіпер хоча і торкнувся м'яча, але завадити голу не зміг.

.jpg_53Фото: прес-служба ФФУ

Лише після другого голу наставник української команди дав шанс дебютувати іншим новачкам. Спершу на полі з'явився Андрієвський (замість Марлоса), потім Шабанов (замість Хачеріді), і наостанок Мякушко, який змінив на 90-й хвилині Коноплянку.

Відверто, Шевченко доволі мало часу дав дебютантам, тому якось детально їхню гру оцінити доволі важко. Можу сказати лише про Коломойця, який почав зі старту - на трієчку... Єдиний нападник ніяк не міг зачепитися за м'яч, і, по суті, не створив нічого гострого біля воріт суперника. Спишемо це на дебют.

Інші хлопці гру точно не зіпсували, хоча часу було доволі мало. Словаки ж у свою чергу могли відквитати один м'яч у другому таймі, однак постріл Грошовськи з-за меж карного прийшовся точно в поперечку воріт Коваля, який змінив П'ятова. У підсумку вольова перемога збірної з рахунком 2:1, яка на мажорній ноті завершує виступи у 2017-му році.

Товариський матч з футболу

Україна – Словаччина – 2:1 (1:1)

Голи: 0:1 – Штетіна (10), 1:1 – Ярмоленко (39), 2:1 – Коноплянка (54)

Україна: П'ятов (Коваль, 46), Караваєв (Бутко, 63), Ордець, Хачеріді (Шабанов, 81), Соболь, Ротань, Ярмоленко, Коноплянка (Мякушко, 89), Маліновський (Шахов, 81), Марлос (Андрієвський, 77), Коломоєць.

Словаччина: Дубравка (Полачек, 46), Дьйомбер (Сабо, 46), Шкртел, Штетіна (Лоботка, 46), Губочан, Грошовськи, Шкриняр, Гамшик (Беро, 63), Дуда, Руснак, Немец (Мак, 63).

Попередження: Штетіна (41), Шкртел (49), Ротань (57)

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: