Складено символічну збірну за підсумками регулярного сезону Суперліги України з баскетболу

Складено символічну збірну за підсумками регулярного сезону Суперліги України з баскетболу

У символічній збірній одразу два баскетболіста «Дніпра»

До п’ятірки найкращих Суперліги України з баскетболу потрапили гравці чотирьох клубів: Генрі Дугат (5) («Будiвельник»), Олександр Кольченко (7) («Черкаськi Мавпи»), Дмитро Глєбов (5) («Дніпро»), Станіслав Тимофеєнко (7) («Дніпро»), Олександр Кушніров («Миколаїв») (3).

Про це повідомляє прес-служба Федерації футболу України.

В дужках указано скільки разів той чи інший гравець потрапляв до збірних туру у Суперлізі, саме цей фактор було визнано за основний під час формування найкращої п’ятірки регулярної першості.

5ka

Найчастіше до збірних потрапляли капітан «Дніпра» Станіслав Тимофеєнко і капітан «Черкаських Мавп» Олександр Кольченко.

Нагадаємо що складалися ці п’ятірки на основі опитування тренерів команд Суперліги, по п'ять разів протягом сезону тренери обирали захисника «Будівельника» Генрі Дугата і ще одного представника «Дніпра» Дмитра Глєбова. Глєбов, рівно як і Кольченко фігурував у збірних тижня і як форвард, і атакуючий захисник.

Щодо позиції центрового, то одразу три баскетболісти тричі потрапляли до символічних збірних туру, це: Олександр Кушніров (МБК «Миколаїв»), Михайло Анісімов («Будівельник») та Сергій Павлов («Хімік»).

Для того щоб обрати найбільш гідного, довелося звертатися до статистичних даних, найкращі показники були у центрового МБК «Миколаїв», Олександр Кушніров цього сезону здобував по 14.1 очка, 7.4 підбирання (2 показник у лізі), 1.6 підбирання у середньому за гру, його рейтинг ефективності сягнув 16.3 (п'ятий показник у лізі).

Для порівняння результати Михайла Анісімова не суттєво, але все ж поступаються: 12.2 очка, 4.6 підбирання, 1.8 передач, рейтинг ефективності 14.5.

Таким чином уже у першому колі плей-офф у парі «Будівельник» – МБК «Миколаїв» на нас чекає очне протистояння двох найкращих центрових Суперліги.

Як відомо, капітан «Черкаських Мавп» Олександр Кольченко став найрезультативнішим гравцем регулярного чемпіонату Суперліги з баскетболу, а найкращим асистентом було визнано захисника клубу «БІПА-Одеса» Клима Артамонова.

У свою чергу центрового «Хіміка» В'ячеслава Петрова було визнано найкращим підбираючим регулярного чемпіонату Суперліги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: