Срна тимчасово відсторонений УЄФА, але поки що не дискваліфікований

Срна тимчасово відсторонений УЄФА, але поки що не дискваліфікований
Дарійо Срна

В Антидопінговому центрі України вказали, що Срна є саме «тимчасово відстороненим» від участі у змаганнях, а не дискваліфікованим.

20 листопада в інформаційному повідомленні про дискваліфікації гравців перед матчем 5-го туру Ліги чемпіонів «Наполі» – «Шахтар» навпроти прізвища Срни було написано OOC («Out of competition»/«Виключений зі змагань»).

Портал Футбол 24 звернувся до прес-служби УЄФА за роз'ясненням.

Там повідомили, що Національний антидопінговий центр України (НАДЦУ) напередодні 4-го туру Ліги чемпіонів проінформував УЄФА, що «Срна був тимчасово відсторонений та цей статус зберігатиметься за ним до прийняття остаточного рішення по його справі».

За додатковою інформацією рекомендували звертатися до Національного антидопінгового центру України.

У свою чергу, в Антидопінговому центрі України вказали, що Срна є саме «тимчасово відстороненим» від участі у змаганнях, а не дискваліфікованим.

«Дискваліфікація може бути лише після прийняття фінального рішення», – підкреслив заступник директора НАДЦУ Ярослав Кручек.

Він також зазначив, що тимчасове відсторонення не має конкретних термінів, а період відсторонення буде зарахований у строк можливої дискваліфікації.

Кручек розповів, що наразі триває процес збору необхідної інформації, робляться відповідні процедурні речі, а розгляд цього питання бажано завершити протягом півроку.

Срна є тимчасово відстороненим з 22 вересня 2017 року, отже, кінцева дата прийняття рішення по цій справі з боку НАДЦУ – до 22 березня 2018 року.

До хорватського футболіста може бути застосована будь-яка дискваліфікація: від усного попередження до 4 років відсторонення від спортивних змагань і навіть пожиттєвої дискваліфікації. В залежності від того, наскільки визнають його вину.

Якщо Срна доведе, що він не мав наміру покращити свої фізичні якості, використати цей препарат для якоїсь переваги над іншими футболістами, то у цьому випадку покарання може бути меншим. Ймовірне покарання, враховуючи, що такий випадок перший у кар’єрі Дарійо Срни, може скласти 1-2 роки дискваліфікації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: