Суд Лозанни скасував рішення МОК про довічне відсторонення 28 спортсменів Росії від Олімпіади

Суд Лозанни скасував рішення МОК про довічне відсторонення 28 спортсменів Росії від Олімпіади

Результати виправданих 28 російських спортсменів, показані на Олімпіаді-2014 в Сочі, відновлені

Спортивний арбітражний суд (CAS) задовольнив апеляції 28 російських спортсменів, анулювавши їх довічне відсторонення від участі в Олімпіадах за порушення антидопінгових правил на Олімпійських іграх 2014 року в Сочі рішенням Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Про це повідомляється в прес-релізі CAS.

Результати виправданих 28 російських спортсменів, показані на Олімпіаді-2014 в Сочі, відновлені. Також CAS частково задовольнив 11 апеляцій.

Суд підтвердив, що дані спортсмени були визнані винними в порушенні антидопінгових правил, але суд замінив їм довічне відсторонення від Олімпійських ігор на відсторонення тільки від Ігор-2018 в Пхьончхані.

Раніше МОК визнав 43 російських спортсменів, які брали участь в Іграх в Сочі, винними в порушенні антидопінгових правил, анулював їх результати з Олімпіади-2014 і довічно усунув від участі в Іграх.

Росія втратила 13 нагород Олімпіади в Сочі і втратила перше місце в медальному заліку. Рішення було прийнято за результатами роботи комісії МОК під керівництвом Дениса Освальда, що займалася перевіркою допінг-проб росіян з домашніх Ігор.

Нагадаємо, для спортсменів, яких МОК не допустив до зимової Олімпіади в Пхьончхані, в Росії проведуть окремі змагання.

Нагадаємо, МОК допустив Росію до Олімпійських ігор-2018 тільки під нейтральним прапором. А також заборонив атлетам з РФ брати участь в церемонії відкриття змагань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: