Український шаховий гросмейстер розповів російському порталу, чому не виступатиме за національну збірну

Український шаховий гросмейстер розповів російському порталу, чому не виступатиме за національну збірну
На найближчі змагання Ельянову доведеться їхати все ж як представнику України

Через конфлікт з керівництвом збірної Павло Ельянов «не налаштований виступати під прапором України»

Відомий український шахіст, міжнародний гросмейстер Павло Ельянов відмовився виступати за збірну України. Міжнародний гросмейстер, який є переможцем шахових Олімпіад 2004 і 2010 років, срібним призером Олімпіади-2016 і командного чемпіонату світу 2015 року, бронзовим призером Олімпіади 2012 року, бронзовим призером командного чемпіонату світу 2011 року і бронзовим призером командного чемпіонату Європи 2009 року, прокоментував своє рішення ефірі  російського YouTube-каналу Chess-News:

-Ми вимагали зміни тренера. Зараз ми вже нічого не вимагаємо, тому що позиція Федерації абсолютно зрозуміла, і вона абсолютно неконструктивна. Ніхто ніяких компромісів не запропонував, Федерація не хоче вирішувати це питання з провідними гравцями. На даний момент я припиняю всі взаємини з Федерацією шахів України. І грати за збірну не буду, не налаштований під прапором України виступати, - заявив Ельянов, - Такої зневаги до моєї особистої думки, як шахового професіонала, і до думки моїх колег, яких я дуже поважаю - я такого не відчував ніколи.

 Раніше українські шахісти вимагали переглянути призначення на посаду головного тренера Олександра Сулипа і довірити цю посаду Володимиру Баклану. Однак в Федерації вимога спортсменів не підтримали.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: