В Італії розгорівся сексистський скандал через церемонію відкриття тенісного турніру (фото)

В Італії розгорівся сексистський скандал через церемонію відкриття тенісного турніру (фото)

Амбіційний проект у Мілані пройшов неоднозначно

У неділю, 5 листопада, у Мілані пройшло відкриття першого молодіжного турніру ATP з тенісу, який повинен познайомити широкий загал із майбутніми зірками чоловічого тенісу.

Амбіційний проект почався неоднозначно. Відкриття турніру проходило у неформальній обстановці вечірки. На відміну від дорослого підсумкового турніру, де гравці у костюмах приходять на гала-вечір слухати мера Лондона.

Жеребкування і зовсім провели в ігровому форматі – із залученням дівчат-моделей.

Дві турнірні групи за замовчуванням очолили два перших сіяних гравця Андрій Рубльов і Карен Хачанов. Вони вийшли на подіум по черзі у супроводі моделей з табличками «А» і «B».

Решта учасників у порядку рейтингу вибирали одну з двох представлених моделей, йшли з нею по подіуму, після чого дівчина показувала букву, яка відповідала групі, заховану десь на її тілі. Наступний тенісист робив те ж саме з дівчиною, яку не вибрав попередній.

Якщо ідеєю такого рішення було розважити тенісистів, то вона не здійснилася. Гравці виглядали збентеженими, і якщо Денис Шаповалов хоча б нервово сміявся, то Хен Чон явно був готовий провалитися крізь землю.

«Ганьба», «Жах» та «Ей, ATP, ти що думаєш?» - написали у відповідь на міланське представлення Амелі Моресмо, Джуді Маррей і Патрік Макінрой. Рим Абулеіл зі Sport360° звинуватила організаторів у сексизмі.

Репортер New York Times Бен Ротенберг нагадав, що турнір проводиться чоловічою тенісною асоціацією спільно з Федерацією тенісу Італії, і таке дефіле – це, швидше, ідея італійців, ніж ATP.

Італійський журналіст Мікеле Галоппіні пішов ще далі і вибачився за співвітчизників: «Хочу принести всім вибачення за ганебну церемонію жеребкування молодіжного підсумкового турніру. В італійців зі смаком має бути краще».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: