Нардеп-чемпіон Силантьєв вимагає від МВС, НАБУ та НАЗК розслідувати зловживання заступника міністра спорту

Нардеп-чемпіон Силантьєв вимагає від МВС, НАБУ та НАЗК розслідувати зловживання заступника міністра спорту

Силантьєв: перший заступник Жданова чинить відверте беззаконня

Народний депутат від Радикальної партії, заступник глави комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Верховної Ради Денис Силантьєв сьогодні з трибуни парламенту повідомив про «безлад, зловживання та відверте беззаконня, яке вчиняє перший заступник міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул».

«Ця людина - один з очільників державного органу, який виділяє державні кошти, і він же очолює громадську організацію, яка ці кошти отримує і потім витрачає. Цей конфлікт інтересів призвів до того, що зі 100% бюджетних коштів, які виділяються на олімпійські види спорту 68% ідуть на легку і важку атлетику, все інше, що залишилось - на інші види спорту, а їх не один десяток».

«Гоцул, зловживаючи службовим становищем, і у мене є документальне підтвердження, забирає вже виділені кошти іншим видам спорту і віддає легкій атлетиці. Причому забирає він кошти з тих видів спорту, де є олімпійські чемпіони, призери Олімпійських ігор. Не дивлячись на те, що фінансування легкої атлетики кожного разу зростає, спортсмени цих грошей не бачать, вони до них не доходять. У мене питання: Ігоре Гоцул, а куди діваються ці кошти? Це питання турбує не лише мене, а й Рахункову палату», - зазначив депутат.

Силантьєв також зауважив, що компанію, яка постійно виграє тендери, оголошені Мінмолодьспорту – «Віва Атлетика» - очолює брат Гоцула Дмитро.

Депутат згадав і скандал із формою українських легкоатлетів на Чемпіонаті світу у Бірмінгемі. Нагадаємо, наші спортсмени виступили у костюмах відсутністю розпізнавальних знаків. «Гоцул, який до останнього торгувався за свої дивіденди, забув попередити компанію-виробника про нанесення розпізнавальних знаків», - переконаний парламентар. Свій виступ він попросив вважати зверненням до МВС, НАБУ та НАЗК із проханням провести розслідування і надати правову оцінку цієї ситуації.

Денис Силантьєв - перший чемпіон світу з плавання в незалежній Україні, чотириразовий володар Кубку світу з плавання в стилі батерфляй, срібний призер Олімпійських ігор.
Встановив 37 рекордів України.
Нагороджений орденами «За заслуги» ІІ та ІІІ ступенів.
У 2004 році ніс прапор України на Олімпіаді в Афінах (брав участь у чотирьох Олімпіадах: 1996, 2000, 2004, 2008 років).

Як повідомлялось, публікація «Главкома» «Як міністр спорту Жданов та його заступник Гоцул позбавили усю українську збірну Батьківщини» про те, як національна збірна України з легкої атлетики на Чемпіонаті світу у Бірмінгемі виступала у формі без національних символів, а також лист до прем’єр-міністра із проханням розібратись у ситуації, спричинили неабиякий ґвалт. Спочатку глава уряду Володимир Гройсман доручив першому заступнику міністра з питань молоді та спорту Ігоря Гоцулу (він же – очільник Федерації легкої атлетики України, - «Главком») офіційно проінформувати Кабмін та «Главком» щодо того, чому українська збірна з легкої атлетики на Чемпіонаті світу у Бірмінгемі виступала у формі без національної символіки. За кілька днів 20 народних депутатів підписали запит до Гройсмана та голови Верховної Ради із вимогою провести службове розслідування протиправності дій керівництва міністерства молоді та спорту – щодо інциденту із формою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: