20 нардепів вимагають від Гройсмана та Парубія пояснити, чому на Чемпіонаті світу легкоатлети виступили в «анонімній» формі

20 нардепів вимагають від Гройсмана та Парубія пояснити, чому на Чемпіонаті світу легкоатлети виступили в «анонімній» формі
Українські легкоатлети у формі без символіки

Після публікації «Главкома» нардепи зацікавилися, чому наші легкоатлети були позбавлені Батьківщини на Чемпіонаті світу

20 народних депутатів підписали запит до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та голови Верховної Ради Андрія Парубія із вимогою провести службове розслідування протиправності дій керівництва міністерства молоді та спорту, через які національна збірна України з легкої атлетики виступала на Чемпіонаті світу у Бірмінгемі у формі без національної символіки та будь-яких ідентифікаційних знаків.

«Детальний аналіз можливих причин порушення законодавства щодо використання національної символіки під час міжнародних спортивних змагань подають ЗМІ, зокрема, інтернет-видання «Главком» в публікації «Як міністр спорту Жданов та його заступник Гоцул позбавили усю українську збірну Батьківщини», - йдеться у документі.

Запит підписали два десятка народних обранців з різних фракцій.

Як повідомлялось, раніше Гройсман доручив першому заступнику міністра з питань молоді та спорту Ігоря Гоцулу офіційно проінформувати Кабмін та «Главком» щодо того, чому українська збірна з легкої атлетики на Чемпіонаті світу у Бірмінгемі виступала у формі без національної символіки. Так Гройсман відреагував на публікацію «Главкома» «Як міністр спорту Жданов та його заступник Гоцул позбавили усю українську збірну Батьківщини», а також на лист-запит до глави уряду із проханням розібратися в ситуації.

Як відомо, збірна команда України на Чемпіонаті світу з легкої атлетики у Бірмінгемі вийшла у формі без будь-яких ідентифікаційних знаків, які б вказували на приналежність спортсменів, які виступали за Україну, до національної команди України.

Дані змагання мають найвищий офіційний статус згідно класифікації Міжнародної Асоціації легкоатлетичних федерацій. Достойне представленння на них України, яка витратила на підготовку з державного бюджену сотні тисяч гривень, мало б стати першочерговим завданням як Міністерства молоді та спорту України, так і профільної Федерації легкої атлетики України.

Натомість українські атлети нарівні з допущеними до змагань російськими спортсменами, які після допінг-скандалів в РФ отримали статут ANA (Authorised Neutral Athlete) та не могли виступати під національною символікою, також виступали без будь-яких розпізнавальних елементів на формі (не було вказано ні назви країни, а також українського герба та прапора.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: