Теракт у Лондоні здійснив уродженець графства Кент

Теракт у Лондоні здійснив уродженець графства Кент

Британська поліція назвала ім'я терориста

Теракт у Лондоні здійснив уродженець графства Кент. Британська поліція назвала ім'я чоловіка, який убив трьох людей перед будівлею парламенту, після чого був застрелений поліцією. Це уродженець графства Кент Халід Масуд, котрий раніше потрапляв під спостереження МІ5 за підозрою в зв'язках із міжнародними терористами.

У четвер угруповання «Ісламська держава», заборонене в Росії і багатьох інших країнах, взяло на себе відповідальність за теракт. Однак у заяві бойовиків ім'я Масуда не пролунало. Таким чином, поки що невідомо, чи був британець безпосередньо пов'язаний з ІДІЛ.

За даними поліції, 52-річний Халід Масуд народився в графстві Кент на південному заході Англії. Останнім часом жив у графстві Уест-Мідлендс у центрі країни.

У середу чоловік на великій швидкості проїхав по Вестмінстерському мосту, збиваючи пішоходів. Після цього його машина врізалася в огорожу парламенту. Масуд, озброєний ножем, проник на територію урядових будівель і напав на беззбройного поліцейського, який перегородив йому шлях. Пізніше зловмисника застрелив поліцейський наряд.

Загинуло п'ятеро людей, включаючи самого нападника і поліцейського. Серед них один американський турист. Близько 40 осіб було поранено, 29 з них перебувають у лікарні, семеро – в критичному стані. Серед потерпілих – громадяни 11 країн, включаючи Францію, Румунію, Південну Корею, Німеччину і Польщу.

Поліція вже заарештувала вісьмох осіб. Їх підозрюють в участі у підготовці теракту. Також проведено обшуки в Уельсі, в місті Бірмінгем і на сході Лондона.

Атака сталася через рік після теракту в Брюсселі, коли загинуло 32 людини. Вона також дуже нагадала напади у Франції та Німеччині, де автомобілі врізалися в натовп людей.

У четвер сотні людей зібралися на Трафальгарській площі в Лондоні на вечір пам'яті зі свічками. Серед них були учасники руху «Я – мусульманин».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: