Американські ЗМІ оприлюднили нові закулісні подробиці саміту G7

Американські ЗМІ оприлюднили нові закулісні подробиці саміту G7

Трамп пригрозив відправити 25 мільйонів мексиканців до Японії

Президент США Дональд Трамп, за даними джерел видання The Wall Street Journal, пригрозив прем'єр-міністрові Японії Сіндзо Абе, що відправить 25 мільйонів мексиканців до його країни. Ця заява пролунала на полях саміту Великої сімки (G7), де американський лідер не знайшов згоди з колегами. Про слова Трампа видання повідомило в п'ятницю, 16 червня.

WSJ з посиланням на європейських дипломатів зазначає, що співрозмовники очільника США були спантеличені його непублічними висловлюваннями на теми від тероризму до міграції. Приміром, говорячи про проблему біженців в Європі, Трамп заявив главі уряду Японії: «Сіндзо, у тебе цієї проблеми немає. Хочеш - надішлю тобі 25 мільйонів мексиканців і ти вмить вилетиш з уряду».

Президентові Франції Еммануелю Макронові республіканець, за повідомленнями, заявив, що «всі терористи перебувають в Парижі». Сам Трамп відкидає такі заяви і каже, що саміт G7 був для нього успішним, а сам він має приязні стосунки із іншими світовими лідерами. Утім, президент після саміту все ж відкликав свій підпис під фінальним комюніке, позаяк образився на прем'єра Канади Джастіна Трюдо.

Нагадаємо, 14 червня видання BuzzFeed News із посиланням на два джерела у дипломатичних колах повідомило, що президент США Дональд Трамп під час вечері з лідерами G7 в рамках саміту в Канаді 8 червня заявив лідерам «Великої сімки», що Крим є російським, оскільки усі, хто живе на півострові, розмовляють російською.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що Трамп не говорив про приналежність Криму Росії, його слова були вирвані з контексту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: