Естонія витратить на захист кордону з Росією 188 млн євро

Естонія витратить на захист кордону з Росією 188 млн євро
Військові Естонії

Естонія планує розмістити на кордоні із Росією інфраструктуру та системи технічного спостереження

У 2019 Естонія почне створення інфраструктури та обладнання систем технічного спостереження на кордоні з Росією. Про це повідомляється на сайті естонського парламенту Рійґікоґу в суботу, 2 червня.

На ці цілі до 2026 року буде витрачено 188 млн євро. В якості партнера міністерство внутрішніх справ Естонії привернуло європейську прикордонну службу Frontex.

Раніше правова комісія та спеціальна комісія парламенту з нагляду за установами безпеки вивчили хід робіт на пробній ділянці довжиною в 3,5 км. За словами голови спеціальної комісії Райво Аега, плановані інвестиції повинні створити умови, необхідні для співпраці між правоохоронними органами Естонії, установами безпеки та Силами оборони країни.

Довжина кордону Естонії з Росією становить понад 330 кілометрів. Проект її обладнання, попередня вартість якого спочатку становила 79 млн євро, був представлений в 2015 році.

Нагадаємо, президентка Естонії Керсті Кальюлайд закликала називати те, що відбувається в Україні, війною, а не замороженим конфліктом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: