Генсек НАТО заявив, що екс-шпигуна отруїли через поведінку Росії

Генсек НАТО заявив, що екс-шпигуна отруїли через поведінку Росії
Єнс Столтенберг 

НАТО буде відповідати Росії

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що безрозсудна поведінка Росії протягом багатьох років стала фоном для отруєння на території Великої Британії екс-російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. Про це він заявив на прес-конференції у Брюсселі. 

«Така поведінка включає незаконну анексію Криму та військову підтримку сепаратистів на Сході України, військову присутність в Молдові та Грузії проти волі цих країн, втручання у справи Чорногорії та інші країни Західних Балкан, спроби підірвати демократичні вибори та діяльність установ», - заявив Столтенберг.

Він відмітив, що «розмивання лінії» між ядерною та звичайною війнами «знижує поріг використання ядерної зброї з боку Росії».

Столтенберг уточнив, що підхід НАТО до Росії «залишається твердим, захисним і пропорційним» і що «НАТО не буде відповідати на кожний російський танк своїм танком, ракетою на ракету або дроном на дрон».

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломата, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

12 березня британський прем'єр Тереза Мей оголосила, що з «високою імовірністю» Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: