Глава МВС Німеччини зібрався у відставку - ЗМІ

Глава МВС Німеччини зібрався у відставку - ЗМІ
Міністр внутрішніх справ Німеччини Гoрст Зеегофер

Зеегофер зібрався у відставку через розбіжності з канцлером Ангелою Меркель з міграційної політики

Партнер канцлера Німеччини Ангели Меркель по коаліції, лідер Християнсько-соціального союзу Гoрст Зеегофер запропонував на переговорах верхівки партії, які проходять у ніч на понеділок, 2 липня, піти з посади міністра внутрішніх справ та голови партії.

Про це повідомляє низка інформагенцій із посиланням на джерела у ХСС, пише DW.

За цими даними, Зеегофер запропонував три варіанти розвитку подій: або ХСС схвалює курс Меркель в питанні міграційної політики, або він, як міністр внутрішніх справ, самовільним рішенням закриває кордон для мігрантів, або ж іде з посад в уряді та партії.

Інші члени керівництва партії намагаються відмовити його від відставки, резюмує видання.

Як відомо, Зеегофер очолює міністерство внутрішніх справ в коаліційному уряді Меркель близько 100 днів. Голова ХСС не погоджується із позицією канцлера щодо біженців та наполягає на впровадженні прикордонного контролю у Німеччині для запобігання потраплянню в Німеччину тих, хто вже попросив притулку в інших країнах ЄС

Канцлер Німеччини Ангела Меркель визнала, що ситуація навколо біженців дуже серйозна, і криза може навіть призвести до розколу ЄС.

Нагадаємо, 30 червня офіційна Варшава заявила, що не приєднувалася до нових угод стосовно пришвидшеного повернення шукачів притулку, після того, як стало відомо про німецький урядовий документ, в якому Польща зазначається як один з урядів, готових до такої угоди з Німеччиною.

Як відомо, Польща, Чехія та Угорщина, а також ще 11 інших країн перелічені в урядовому документі ФРН, де підбиваються підсумки саміту в Брюсселі. За його даними, до Іспанії і Греції, які раніше вже погодилися з «планом Меркель», приєдналися Бельгія, Данія, Естонія, Фінляндія, Литва, Латвія, Люксембург, Нідерланди, Португалія і Швеція. У документі йдеться про прискорення висилки мігрантів, чиї випадки підпадають під дію Дублінського угоди.

Також Єгипет відмовився створювати центри для мігрантів на прохання ЄС.

До слова, італійські порти будуть закриті для суден, якими неурядові організації вивозять біженців з Африки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: