Глави МЗС Великої сімки виступили проти військових дій у Лівії

Глави МЗС Великої сімки виступили проти військових дій у Лівії

Ситуація у Тріполі загострилася

Країни G7 застерегли фельдмаршала Халіфа Хафтара від наступу на столицю Лівії Тріполі

Міністри закордонних справ країн Великої сімки заявили у п'ятницю, що вони рішуче виступають проти військових дій у Лівії, і застерегли командира східної частини країни фельдмаршала  Халіфа Хафтара від продовження наступу на столицю Тріполі.

Про це повідомляє Reuters.

«Ми твердо віримо, що немає місця для військового вирішення лівійського конфлікту», - заявили міністри закордонних справ Франції, Великої Британії, Німеччини, США, Італії, Японії і Канади.

У заяві глав МЗС G7 зазначається, що вони рішуче налаштовані проти будь-яких військових дій, і будь-яка людина або група людей, які сприяють подальшому громадянського конфлікту, завдають шкоди ні в чому не винним людям і стоять на шляху миру, на який лівійці заслуговують.

Нагадаємо, 5 квітня Лівійська національна армія під командуванням Хафтара захопила аеропорт у Тріполі.

Раніше повідомлялося, що уряди Франції, Італії, ОАЕ, Великобританії і США закликали всі сторони негайно припинити військову ескалацію в Лівії. Вони висловили глибоку стурбованість у зв'язку з поновленням активних бойових дій в Лівії.

 У березні ЗМІ повідомляли, що Росія відправила до Лівії 300 найманців приватної військової компанії (ПВК) «Вагнера» для розширення своєї присутності в Африці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: