«Ісламська держава» перегруповує сили в Іраку

«Ісламська держава» перегруповує сили в Іраку

Терористи все частіше атакують поліцейських та військових Іраку

Представники центрального уряду Іраку і курдської автономії заявляють, що терористична «Ісламська держава» перегруповується і завдає все більше атак на територіях, на які претендує і Багдад і Ербіль. Про це повідомляє видання Голос Америки.

Мова йде про район міста Кіркук, а також північну частину провінції Саладін і східну частину провінції Діяла. «Ісламська держава» почала масово застосовувати партизанську тактику в цих районах. Також, речник Шиїтських сил народної мобілізації Алі аль-Хусані вважає, що ІДІЛ буде розпалювати івикористовувати протиріччя між курдами, арабами і туркменами. Своїми окремими атаками бійці ІДІЛ намагаються зірвати вибори до парламенту Іраку, які заплановані на травень 2018 року.

Пропаганда терористичного угруповання заявляє, що із лютого 2018 року вони поранели або вбили до 103 бійців армії Іраку, а також знищили декілька військових машин. Минулого тижня Багдад заявив про вбивство восьми поліцейських після викрадення на дорозі Кіркук-Багдад. До цього в районі Кіркука ІДІЛ знищили 27 бійців Шиїтських сил народної мобілізації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американські та афганська війська вбили 140 бійців «Ісламської держави»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: