Американські та афганська війська вбили 140 бійців «Ісламської держави»

Американські та афганська війська вбили 140 бійців «Ісламської держави»
Афганські військові
Фото: Senior Airman Sean Carnes/Air Force

США і Росія розходяться в оцінках могутності ІДІЛ в Афганістані

США продовжують наносити удари командуванню і силам «Ісламської держави» в Афганістані. Про це повідомляє видання Military Times.

Як відзначається, нещодавно було вбито двох командирів Омейра і Абу Самайя під час засідання в провінції Сарі Пул. Паралельно із цим Сили спеціальних операцій Афганістану в сусідній провінції Джаузджан вбили під час рейду 13 бійців організації ІДІЛ-Хорасан.

Всього ж, за останні два місяці афганські сили за сприяння США вбили до 140 бійців угруповання ІДІЛ-Хорасан. Тим самим цією діяльністю США намагаються спростувати тези Росії щодо того, що ІДІЛ в Афганістані набирає могутності.

Раніше очільник МЗС РФ Сергій Лавров заявляв, що по даним їх розвідки ІДІЛ-Хорасан посилює свої позиції на півночі і сході Афганістану. За словами голови російського зовнішньополітичного відомства США і Кабул заперечують присутність ІДІЛ в Афганістані.

Зі свого боку генерал США Джон Ніколсон, який командує всіма американськими і коаліційними силами в Афганістані, заперечив те, що в країні фіксується зростання кількості бійців ІДІЛ. За його словами РФ навмисне використовує тезу щодо збільшення присутності ІДІЛ в Афганістані для того, щоб виправдати свою допомогу Талібану, як головній противазі ІДІЛ-Хорасан.

Нагадаємо, екстремістське угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за вибух біля шиїтської мечеті в столиці Афганістану Кабулі, внаслідок якого 21 березня загинули щонайменше 26 людей, ще 18 були поранені.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: