Ізраїль повідомив про масований ракетний обстріл із Сектора Гази

Ізраїль повідомив про масований ракетний обстріл із Сектора Гази
Наслідки обстрілу

На кордоні під обстріл потрапив пасажирський мікроавтобус, важко поранило 25-річного ізраїльтянина

Ізраїль зазнав у понеділок, 12 листопада, ракетно-мінометного обстрілу із Сектора Гази. Про це повідомляє The Jerusalem Post.

Повідомляється, що за годину було випущено близько сотні ракет і мінометних снарядів. Сирени повітряної тривоги прозвучали в Нетивоті і Беер-Шеві. Система ПРО Залізний купол, за повідомленням військових, збила частину ракет.

У Нетивоті одна ракета потрапила в житловий будинок. За попередньою інформацією, ніхто не постраждав - усі мешканці перебували в бомбосховищі. У Сдероті ракета впала поряд із житловим будинком, вибухнув газовий балон, повідомляється про трьох поранених.

На кордоні під обстріл потрапив пасажирський мікроавтобус, важко поранило 25-річного ізраїльтянина.

Організація «Хамас» заявляє, що ці обстріли - відповідь Ізраїлю на військову операцію на півдні Гази, під час якої було вбито сімох бойовиків бригад Ізаддина аль-Касама і Комітетів народного опору.

Конфлікт між Ізраїлем та палестинцями останнім часом загострився. Єгипет намагається домовитися про припинення вогню між Ізраїлем та радикальним ісламістським рухом «Хамас», що контролює Сектор Гази. Утім, декілька угрупувань разом із «Хамас» повідомили напередодні у спільній заяві, що готові до війни.

Багатотисячні акції протесту, що нерідко переростають у сутички, тривають у Секторі Газа з березня цього року. За цей час загинули понад 200 палестинців, котрі або брали участь у цих акціях, або стояли неподалік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: