ЄС хоче відкласти Brexit до липня, - The Guardian

ЄС хоче відкласти Brexit до липня, - The Guardian
Рішення про перенесення дати виходу Британії з ЄС оголосять на на спеціальному саміті лідерів ЄС

Вихід Британії з ЄС хочуть відкласти через ситуацію у британському парламенті

ЄС готується відкласти Brexit після того, як прийшов до висновку, що парламент Британії не підтримує прем’єр-міністра Терезу Мей. Про це повідомляє The Guardian.

Наголошується, що ЄС хоче відкласти Brexit до липня 2019 року.

В ЄС вважають, що 29 березня вихід Британії з ЄС не відбудеться через ситуацію в британському парламенті.

Повідомляється, що це рішення буде озвучено на спеціальному саміті лідерів ЄС, що скличе президент Європейської ради Дональд Туск.

Раніше повідомлялося, що у парламент Британії цього тижня можуть внести два законопроекти для проведення нового референдуму щодо виходу країни з ЄС. Повідомляється, що ці законопроекти регулюють юридичні аспекти нового референдуму та зміст тексту бюлетеня.

Нагадаємо, більше ста депутатів Європарламенту звернулися з відкритим листом до громадян Британії із закликом відмовитися від Brexit. У листі євродепутати пишуть, що в разі скасування Brexit, вони підтримають це рішення і в подальшому працювати з ними заради «реформування і поліпшення Європейського Союзу».

Найбільші донори Brexit, мільярдер Пітер Харгрівз і фінансист Кріспін Оуді, вважають, що Великобританія залишиться в складі ЄС. Харгрівз вважає, що уряд, швидше за все, спочатку попросить продовжити формальний процес виходу з ЄС, а потім і зовсім призначить повторний референдум.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: