Європейські країни збираються ввести нові санкції проти Ірану – ЗМІ

Європейські країни збираються ввести нові санкції проти Ірану – ЗМІ
Іранська балістична ракета

Великобританія, Франція і Німеччина хочуть продемонструвати Трампові, що існують ефективні способи протидії іранському впливу в регіоні

Великобританія, Франція і Німеччина запропонували ввести нові санкції ЄС щодо Ірану в зв'язку з випробуваннями балістичних ракет і його роллю у війні в Сирії. Як стало відомо з конфіденційного документа, до якого отримало доступ агентство Reuters, це зроблено, щоб переконати Вашингтон залишити в силі багатосторонню угоду 2015 року із Тегераном.

Ця пропозиція є частиною стратегії ЄС щодо збереження угоди, яка обмежує можливості Тегерана в сфері створення ядерної зброї. Крім того, документ покликаний продемонструвати президенту США Дональду Трампу, що існують ефективні способи протидії іранському впливу в регіоні.

12 січня президент Трамп повідомив європейським країнам, які підписали ядерну угоду з Іраном, що вони повинні погодитися «виправити жахливі недоліки іранської ядерної угоди», яка була укладена за його попередника Барака Обами. Трамп вказував, що в іншому випадку США відмовляться сертифікувати договір, що призведе до його фактичного припинення.

За попередніми даними, міністри закордонних справ Євросоюзу обговорять ці пропозиції в понеділок - за зачиненими дверима.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп на рік подовжив санкції проти Ірану.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: