Євросоюз засуджує заплановані «вибори» в ОРДЛО

Євросоюз засуджує заплановані «вибори» в ОРДЛО

Окупантські «вибори» заплановані на 11 листопада

Європейський Союз засуджує заплановані на 11 листопада «вибори» на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Про це йдеться в декларації високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні.

«ЄС вважає, що «вибори», заплановані на 11 листопада 2018 року на непідконтрольних уряду територіях, що називаються «Луганською народною республікою» і «Донецькою народною республікою», є незаконними і неправомірними, і не буде їх визнавати», - йдеться в заяві.

ЄС засуджує ці «вибори», оскільки вони порушують міжнародне право, підривають домовленості Мінських угод, порушують суверенітет та закон України.

Як наголосила представник ЄС, Мінські угоди передбачають проведення місцевих виборів виключно в рамках українського законодавства і за стандартами ОБСЄ. Тому «вибори», заплановані на 11 листопада, є недійсними.

«Ми очікуємо, що Російська Федерація повною мірою використає свій значний вплив на сепаратистів, яких вона підтримує. Положення Мінських угод мають виконуватися повністю і без подальших зволікань, починаючи як із всеосяжного припинення вогню і виведення важкої зброї, так і створення необхідних умов для політичних перетворень шляхом місцевих виборів», - йдеться у заяві.

Нагадаємо, 7 вересня бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили на 11 листопада так звані вибори.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що наміри окупаційної адміністрації РФ провести псевдовибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу грубо порушують зобов'язання Росії як сторони Мінських домовленостей

 Читайте також статтю «Главкома»: Донбасу не залишили вибору

.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: