Меркель і Моравецький виступили зі спільною заявою щодо агресії РФ в Україні

Меркель і Моравецький виступили зі спільною заявою щодо агресії РФ в Україні
Ангела Меркель та Матеуш Моравецький

Німеччина та Польща мають схожий погляд на «безправну анексію Криму і в цілому дестабілізацію України»

Варшава і Берлін мають схоже бачення ситуації в Україні і закликають Росію припинити порушення принципів міжнародного права в Україні.

На цьому під час спільної прес-конференції з німецьким канцлером Ангелою Меркель заявив в п’ятницю у Варшаві голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький.

«Ми маємо схожий погляд на безправну анексію Криму і в цілому дестабілізацію України. Разом закликаємо Росію дотримуватися універсальних норм міжнародного права, зокрема принципу територіальної цілісності, демократичних процесів та верховенства права», - підкреслив Моравецькй.

Він наголосив на необхідності зберегти стабільну ситуацію в Україні. У цьому контексті польський прем’єр зауважив, що «Північний потік-2» може перекрити транзит російського газу через Україну, що є гарантією «відносного» миру в Україні.

«Підкреслюємо, що Україна є важливим партнером для обох наших країн і що потрібно підтримувати українські реформи, реформи інституцій, і ми це весь час робимо», - запевнив Моравецький.

Як повідомлялося, в п’ятницю у Варшаві відбулися XV польсько-німецькі міжурядові консультації на чолі з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким та німецьким канцлером Ангелою Меркель.

Нагадаємо, 1 листопада канцлер ФРН Ангела Меркель перебувала  з візитом в Україні. 

Вона зізналася, що розглядає «Північний потік-2» не так критично, як Київ.

Після переговорів Меркель та Порошенко провели спільну прес-конференцію.

Меркель переконана, що у рамках децентралізації в Україні має змінитися все - від розподілу податків до посадових обов`язків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: