Меркель назвала головну мету децентралізації в Україні

Меркель назвала головну мету децентралізації в Україні

Ангела Меркель у Домі децентралізації  у Києві

Фото: Укрінформ

Меркель переконана, що у рамках реформи має змінитися все - від розподілу податків до посадових обов`язків

Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель переконана, що реформа децентралізації в Україні дуже важлива, оскільки повертає на рівень громад відповідальність, конкуренцію, можливості облаштовувати життя у власному регіоні.

Про це вона заявила під час візиту до Дому децентралізації проекту U-LEAD у Києві, повідомляє «Укрінформ».

«(Децентралізація) - це дуже важливий проект. Він передає відповідальність назад до людей, які раніше не мали її на місцях. Це посилює конкуренцію і дає почуття, що живеш у власному домі», - переконана Федеральний канцлер.

На її думку, децентралізація однаково важлива як для мешканців Сходу, так і Заходу України, як для сільських, так і для міських мешканців.

«Проект децентралізації дає людям можливість керувати власним регіоном. Це основна ціль», - пояснила Меркель.

Вона переконана, що у рамках реформи має змінитися все - від розподілу податків до посадових обов`язків.

Вона побажала успіху всім, хто залучений до реформи і програми U-LEAD, і особливо Георгу Мільбрандту, спеціальному посланнику уряду ФРН з питань реформування України у галузях урядування та децентралізації.

Меркель додала, що побачила у проекті хороший дух співпраці і прагнення до ефективності. Вона відмітила, що український уряд надає децентралізації найвищого пріоритету, адже нею займається віце-прем`єр-міністр Геннадій Зубко, і реформа має підтримку з боку президента України.

«Наскільки я бачу, є хороший дух співпраці, прагнення ефективності. Я також дякую українському уряду і віце-прем’єру Геннадію Зубку, який відповідає за ці питання. Я бачу, що український уряд надає дуже високого пріоритету цій реформі. Дякую вам за це. Знаю, що президент Порошенко також підтримує», - пояснила вона і побажала всім залученим успіху у нелегкій роботі.

Нагадаємо, Меркель у Києві заговорила українською мовою.

Також вона розповіла, чому вирішила піти з політики.

Як відомо, 1 листопада канцлер ФРН Ангела Меркель прибула з візитом до України. Цей візит Меркель в Україну став другим за останні чотири роки, попередній відбувся у серпні 2014 року.

Після переговорів Меркель та Порошенко провели спільну прес-конференцію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: