Московська церква звернулась до бізнесменів, аби ті взяли на утримання священників

Московська церква звернулась до бізнесменів, аби ті взяли на утримання священників

Патріарх Кирило звернувся до багатих прихожан з проханням про матеріальну допомогу для священиків

Кирило вважає, що батюшки бідують, бо віряни через карантин не ходять до церкви

Патріарх російської  православної церкви (РПЦ) Кирило звернувся до багатих прихожан з проханням про матеріальну допомогу для священників. Про це йдеться в розміщеному на сайті РПЦ посланні патріарха.

За словами Кирила, він переживає «душевний біль» кожен раз, коли думає про православних людей, які не можуть відвідувати храми, а священники змушені здійснювати богослужіння за закритими дверима і позбавлені матеріальної допомоги.

Патріарх заявив, що парафіяни відповіли на його прохання, незважаючи на економічні труднощі у зв'язку з коронавірусом. «Кожен з нас повинен сьогодні робити те, що в його силах, щоб надати допомогу ближньому», – зазначив Кирило.

Раніше патріарх Російської православної церкви (РПЦ) Кирило пригрозив церковним судом за порушення карантину чи інших обмежень, встановлених для боротьби з коронавірусом.

Нагадаємо, Києво-Перечерська лавра Московського патріархату нині закрита на карантин через спалах коронавірусної інфекції серед священнослужителів. Тільки 17 квітня там підтвердили 26 нових випадків, таким чином число хворих перевищило 100 осіб. Троє ченців Лаври померли.

До слова, Москва вимагає пустити гумконвой до Києва, аби врятувати Лавру і Онуфрія.

Як відомо, під час карантину владика Києво-Печерської лаври Павло закликав вірян «не боятися, йти до храму причащатися», а пізніше лавра стала джерелом спалаху коронавірусу у столиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: