Патріарх Кирило обіцяє таким, як у Лаврі, церковний суд

Патріарх Кирило обіцяє таким, як у Лаврі, церковний суд
Патріарх РПЦ Кирило пригрозив церковним судом за порушення карантину

Священники московської церкви не сприйняли коронавірус як серйозну загрозу і це це призвело до великої кількості випадків зараження, зазначив Кирило

Патріарх Російської православної церкви (РПЦ) Кирило пригрозив церковним судом за порушення карантину чи інших обмежень, встановлених для боротьби з коронавірусом.

Розпорядження голови (РПЦ) опубліковано на сайті Московської патріархії.

Так, у випадках, коли недотримання розпоряджень спричинить за собою зараження людини коронавірусом з подальшою його смертю, винний може бути притягнутий до церковного суду.

«В інших випадках - до церковно-адміністративної відповідальності», - сказано в документі.

У заяві робочої групи з координації діяльності церковних установ в умовах поширення коронавірусної інфекції вказується, що на початкових етапах поширення інфекції її не сприйняли як серйозну загрозу, проігнорувавши застереження лікарів і священноначалія.

«В окремих монастирях і деяких храмах це призвело до великої кількості випадків зараження», - відзначили в робочій групі.

Автори заяви зазначають, що ряд священнослужителів уже померли в результаті зараження коронавірусом. Також йдеться про те, що збільшення кількості тих, що заразилися коронавірусною інфекцією підтверджує необхідність всіх профілактичних заходів, вжитих в РПЦ.

Нагадаємо, Києво-Перечерська лавра Московського патріархату нині закрита на карантин через спалах коронавірусної інфекції серед священнослужителів. Тільки 17 квітня там підтвердили 26 нових випадків, таким чином число хворих перевищило 100 осіб. Троє ченців Лаври померли.

До слова, Москва вимагає пустити гумконвой до Києва, аби врятувати Лавру і Онуфрія

Як відомо, під час карантину владика Києво-Печерської лаври Павло закликав вірян «не боятися, йти до храму причащатися», а пізніше лавра стала джерелом спалаху коронавірусу у столиці. Цього тижня на сайті Лаврі «підмінили» хворих митрополитів Онуфрія та Павла.

ЗМІ повідомляли, що Онуфрія з коронавірусом поклали у «бокс Новинського». Тим часом, в Московському патріархаті наявність Covid-19 у Онуфрія заперечують.

Нагадаємо, також Покровський Голосiївський чоловiчий монастир закрився на карантин, оскільки за минулу добу там виявлено 12 інфікованих на коронавірус.

Раніше повідомлялося, що у Почаївській лаврі на Великдень зафіксували скупчення людей. До слова, Міністерство охорони здоров'я підозрює, що у Почаївській лаврі — масове захворювання на коронавірус, але не може це підтвердити, тому що настоятель відмовляється від співпраці.

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: