На антиурядовий мітинг у Бухаресті вийшло 25 тисяч людей

На антиурядовий мітинг у Бухаресті вийшло 25 тисяч людей
Маніфестанти вимагали відставки уряду під керівництвом Віоріки Денчіле

Урядову будівлю охороняли посилені кордони поліціянтів та жандармів

На площі Вікторія перед будівлею уряду Румунії у Бухаресті у суботу ввечері відбувся багатотисячний мітинг протесту.

Про це повідомляє «Укрінформ».

В акції, приуроченої до річниці аналогічного мітингу, який мав місце 10 серпня 2018 року і під час якого багато учасники акції отримали тоді травми через насильство з боку правоохоронних органів, взяли участь близько 25 тисяч осіб.

Мітинг був проведений з ініціативи громадської організації «Діаспора за Румунію» під керівництвом Томмі Томеску, румунської лікаря, який нині проживає у Лондоні.

Аналогічні акції протесту відбулися в інших великих містах країни – Брашові, Яссах, Сібіу, Клуж Погоди та Крайові, однак про кількість учасників акцій нічого не повідомляється.

Маніфестанти вимагали відставки уряду під керівництвом Віоріки Денчіле та покарання тих поліціянтів, з чиєї вини на торішньому антиурядовому мітингу були травмовані близько 300 осіб, багато з яких отруїлися сльозогінним газом.

Урядову будівлю охороняли посилені кордони поліціянтів та жандармів, особливих інцидентів під час мітингу зареєстровано не було.

Нагадаємо, 10 серпня у Москві відбувся мітинг за чесні вибори до міської думи. Цей мітинг був третім за рахунком, і присвячений, зокрема, свавіллю силовиків, як жорстоко пригнічують мирні виступи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: