На півдні Молдови через спалах кору скасували усі масові заходи

На півдні Молдови через спалах кору скасували усі масові заходи

Влада закликала всіх батьків до початку навчального року подбати про вакцинацію дітей, в іншому випадку вони не будуть допущені до занять

Керівник Гагаузької автономно-територіального утворення на півдні Молдови Ірина Влах за домовленістю з міністерством охорони здоров'я, праці та соціального захисту розпорядилася скасувати всі заплановані на цей період культурно-масові заходи через спалах кору в регіоні.

 «Щоб не допустити поширення інфекції, регіональна комісія з подолання надзвичайних ситуацій прийняла рішення ввести заборону на проведення всіх культурно-масових заходів у Гагаузії з залученням великої кількості людей. Виконком автономії разом з Міністерством охорони здоров'я Республіки Молдова докладає всіх зусиль, щоб запобігти поширенню кору в автономії», - зазначила Влах.

За її словами, у регіоні на сьогоднішній день зареєстровано близько 149 випадків захворювання на кір. Переважно це діти із сіл Бешгиоз, Копчак, Казаклія і з міста Вулканешти. Є випадки і в інших населених пунктах, зафіксовані також захворювання на кір у дорослих.

Башкан (керівник) автономії закликала мерів сіл і міст також скасувати святкування Храмів та проведення концертів, включаючи Фестиваль гагаузького костюма, який повинен був пройти в Вулканештах 26 серпня.

Влах закликала всіх батьків до початку навчального року подбати про вакцинацію дітей, в іншому випадку вони не будуть допущені до занять.

Раніше, за підсумками екстреного засідання республіканської комісії з охорони здоров'я, у Молдові було оголошено помаранчевий рівень небезпеки поширення кору. Перший масовий випадок захворювання був зафіксований в одному із дитячих таборів відпочинку в Унгенському районі, де відпочивали діти з півдня Молдови.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: