National Geographic презентував альбом зі звуками пластика в океані

National Geographic презентував альбом зі звуками пластика в океані

Фото: National Geographic

До 2050 року пластикових відходів у світовому океані буде більше, ніж риби

Латино-американське відділення National Geographic презентувало музичний альбом «Звуки майбутнього океану» («Sounds of Future Ocean»), повідомляє портал reklamaster.com. Для запису платівки використовували пластик, виловлений у водах океанів.

В альбомі всього чотири пісні, він доступний на сервісі Spotify. Кожен трек представляє одну з екосистем, забруднених пластиком: відкрите море, глибокі води, льодовики і пляжі. У кінці кожного треку слухачеві пояснюють, за допомогою якого матеріалу була створена запис. Також National Geographic планує випустити альбом на вініловій платівці, виготовленої з пластику, зібраного на пляжах.

Хто найбільше засмічує світовий океан (ІНФОГРАФІКА)Хто найбільше засмічує світовий океан (ІНФОГРАФІКА)

Результат на нашій інфографіці - в мільйонах тонн на рік. National Geographic пояснює: якби весь щорічно скидуваний у море пластик винесло на берег - на кожному метрі морського узбережжя в усьому світі опинилось би по 15 пластикових пакетів.

За оцінками ООН, до 2050 року пластикових відходів у світовому океані буде більше, ніж риби, якщо людство не відмовиться від одноразових пляшок, пакетів та стаканчиків, а також косметики з пластиковими мікрочастинками.

Нагадаємо, що з 2021 року Європа частково заборонить одноразовий пластик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: