Ненсі Пелосі назвала коронавірус найбільшою катастрофою в історії США

Ненсі Пелосі назвала коронавірус найбільшою катастрофою в історії США
Спікер палати представників конгресу США Ненсі Пелосі 

Пелосі розкритикувала республіканців, які скептично поставилися до необхідності витрачати настільки колосальні кошти на коронавірус

Спікер палати представників конгресу США Ненсі Пелосі заявила, що коронавірус виявився «найбільшою катастрофою в історії країни».

Ненсі Пелосі нагадала, що понад 80 тисяч американців померли, близько 1,4 мільйона заразилися. Крім того, 33 мільйони громадян подали заяви на допомогу з безробіття, – повідомляють російські ЗМІ.

Спікер зазначила, що запропонований демократами пакет допомоги на три трильйони доларів в основному побудований на чотирьох попередніх законопроектах про підтримку економіки.

Вона також розкритикувала республіканців, які скептично поставилися до необхідності витрачати на боротьбу з коронавірусом настільки колосальні кошти з урахуванням того, що на підтримку економіки було виділено вже три трильйони доларів раніше, і Федеральна резервна система продовжує кредитувати бізнес. «Дехто каже: давайте візьмемо паузу. Але багато сімей страждають», – сказала Пелосі.

Очікується, що палата представників конгресу США може проголосувати за новим законопроектом вже в п’ятницю, 15 травня. Однак лідер республіканців в сенаті Мітч Макконнелл висловив сумніви щодо законопроекту, заявивши, що потрібен більш «вузькоспрямований» документ.

5 травня повідомляли, що Мінфін США позичить майже три трильйони доларів, щоб протягом поточного кварталу покрити витрати, пов’язані з коронавірусом. Це в п’ять разів перевищує суму позик в розпал фінансової кризи у 2008 році. Крім цього, до 30 вересня відомство може випустити держоблігації на ще 3,7 трильйона доларів.

Нагадаємо, станом на ранок 13 травня у світі на Covid-19 захворіли 4 342 453 осіб, з них 292 893 особи померли, 1 602 443 – одужали. У трійку лідерів за кількістю хворих входять США (1 408 636 осіб), Іспанія (269 520) та РФ (232 243). На четвертому місці – Велика Британія (226 463).

Станом на 9 ранку 13 травня в Україні зафіксовано 402 нових випадків захворювання на Covid-19. Із них – 25 дітей та 94 медичних працівників. До лікарень було госпіталізовано 174 особи. Померло від коронавірусу минулої доби 14 людей. При цьому, наголошують у МОЗ, минулої доби одужала рекордна кількість пацієнтів – 343.

Слід зазначити, що днем раніше в Україні на коронавірус захворіли 375 людей, і загальна статистика хворих складала 16023 особи. Крім того позаминулої доби від коронавірусу померли 17 українців.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: