Німецький бізнес шкодує про відставку Ґабріеля, що виступав за поетапне зняття санкцій з Росії

Німецький бізнес шкодує про відставку Ґабріеля, що виступав за поетапне зняття санкцій з Росії

Глава Східного комітету німецької економіки відзначив заслуги Ґабріеля в захисті інтересів німецького бізнесу в Східній Європі, в тому числі в Росії

Східний комітет німецької економіки висловлює жаль у зв'язку з відходом Зіґмара Ґабріеля з поста глави зовнішньополітичного відомства Німеччини.

«Ми знали його як компетентного і ініціативного міністра закордонних справ, що активно займався відносинами зі Східною Європою», - заявив в суботу, 10 березня в інтерв'ю агентству dpa виконавчий директор Східного комітету німецької економіки Міхаель Хармс. За словами Хармса, Габріель грав активну роль у вирішенні українського конфлікту, в формуванні політики щодо Росії і виступав за тісний діалог політики і бізнесу.

Незважаючи на критику на свою адресу, Ґабріель, на думку глави комітету, дуже чітко уявляв німецькі та європейські інтереси в Росії. Незважаючи на складності відносин, йому вдалося налагоджувати контакти, і німецький бізнес дуже вдячний йому за це, підкреслив Хармс.

При формуванні нового уряду Німеччини Ґабріель не ввійшов до кабінету міністрів. Новим міністром закордонних справ Німеччини став Хайко Мас.

Хармс висловив упевненість, що співпраця політики з Східним комітетом німецької економіки продовжиться і при новому главі МЗС, а сам Мас продовжить посередницьку місію Німеччини в розв'язанні української конфлікту. Виконавчий директор комітету сподівається, що Східна Європа залишиться у фокусі діяльності МЗС, як це і було прописано в коаліційній угоді при формуванні уряду.

Зазначимо, екс-міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель вважає, що санкції ЄС, введені проти Росії через її дії в Україні, повинні бути поетапно скасовані, у разі виконання міжнародно погодженої угоди про припинення вогню.

Пізніше члени партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) канцлерки Німеччини Ангели Меркель розкритикували пропозицію голови МЗС Зіґмара Ґабріеля про ослаблення антиросійських санкцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: