Очільник Пентагону прокоментував заяви Путіна про зброю

Очільник Пентагону прокоментував заяви Путіна про зброю
Джим Меттіс

Джим Меттіс заявив, що Росія витрачає гроші на зброю, яка нічого їй не дасть

Нещодавні заяви Володимира Путіна про створення у Росії нового покоління високотехнологічної зброї не вплинули на військову стратегію Америки. Про це у неділю заявив міністр оборони США Джим Меттіс, повідомляє агенція новин AFP.

Як відомо 1-го березня Путін продемонстрував відео та описав декілька нових видів озброєння, які розробляються Росією, включно із гіперзвуковими крилатими ракетами, які здатні оминати систему ПРО.

Спілкуючись із журналістами міністр оборони США Маттіс заявив, що продемонстроване Путіним не впливає на позицію Пентагона.

«Я переглянув кліпи, які показав Путін... і не побачив жодних змін в оснащенні російських збройних сил, і кожна з систем про які говорив Путін ще потребує багаторічної доробки, тому вони не вплинуть на військовий баланс сил», - заявив міністр оборони США.

«У нас немає необхідності змінювати стратегію стримування через них», - додав він.

Одна із технологій продемонстрованих Путіним - підводний безпілотник, який може завдати удару по узбережжю США, але Меттіс заявив, що це нічого не змінює, бо Росія вже здатна завдавати удару по портах США за допомогою ракет.

«Це ні на що не впливає, окрім кількості грошей, яку вони готові витратити на щось, що не змінює стратегічного балансу», - сказав Меттіс.

Нагадаємо, Михайло Горбачов на сторінках американського журналу The Time закликав керівників Росії та США зупинити гонку озброєнь.

Росія заявила про успішний пуск ракети комплексу «Кинджал», про який раніше говорив хазяїн Кремля Володимир Путін у своїй промові 1 березня.

Колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко впевнений, що президент Росії Володимир Путін своїми нещодавніми заявами про військову могутність його країни змусить Захід вжити заходів зі стримування, які в кінцевому рахунку призведуть до її розвалу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: