Організація із заборони хімічної зброї дослідить місце хіматаки у Сирії

Організація із заборони хімічної зброї дослідить місце хіматаки у Сирії

Дослідники перевірять повідомлення про хімічну атаку у Сирії

Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) направить свою місію щодо встановлення фактів у сирійському місті Дума, де могла статися хімічна атака. Про це йдеться в релізі ОЗХЗ, передає видання РБК.

Як зазначається, після появи перших повідомлень про застосування хімічної зброї в Думі організація збирала і аналізувала інформацію з усіх доступних джерел, тепер виконавчий директор ОЗХЗ Ахмет Узюмджю прийняв рішення відправити фахівців на місце для «встановлення фактів, пов'язаних із цими звинуваченнями».

В організації направили запит сирійській владі з проханням вжити необхідних заходів для розгортання місії.

«Це збіглося із запитом від Сирії і Росії розслідувати звинувачення в застосуванні хімзброї в Думі», - уточнили в релізі.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп скасував свою поїздку на саміт Америк, який відбудеться у столиці Перу Лімі, для підготовки відповіді на хімічну атаку в Сирії.

Як відомо, 6 квітня внаслідок авіаударів по місту Дума, що в Східній Гуті, щонайменше 32 мирних жителів загинули, понад 50 осіб зазнали поранень.

Пізніше стало відомо про 100 загиблих.

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп різко засудив застосування хімічної зброї під час бомбардувань міста Дума в Східній Гуті, в якому звинувачують сили сирійського правителя Башара Асада. За словами глави Білого дому, Асад «заплатить високу ціну» за цей злочин.

10 квітня Сполучені Штати Америки просять Раду Безпеки ООН проголосувати за пропозицію щодо нового розслідування про використання хімічної зброї в Сирії. 

Читайте також: Чи стане хімічна атака в Ідлібі останньою на рахунку Асада та росіян

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: