Партія Макрона втратила абсолютну більшість у парламенті Франції

Партія Макрона втратила абсолютну більшість у парламенті Франції
За час епідемії коронавірусу рейтинги Еммануеля Макрона пішли вниз

На початку каденції Макрона у його фракції було 314 депутатів, зараз – 288

Партія президента Франції Еммануеля Макрона «Вперед, Республіко!» втратила абсолютну більшість у парламенті після того, як сім депутатів вийшли з фракції та приєдналися до нового об’єднання «Екологія, демократія, солідарність».

Про це повідомляє Euronews.

Це означає, що пропрезидентська фракція у французькому парламенті тепер налічує 288 депутатів — це на одного менше, ніж необхідно для абсолютної більшості. На початку каденції Макрона у фракції було 314 депутатів.

Представники новоствореної групи «Екологія, демократія, солідарність» заявляють, що не будуть підтримувати ані владу, ані опозицію, а своє завдання вони вбачають у тому, щоб «дати прогресивним екологічним і соціальним ідеям шанс досягти успіху.

Попри втрату абсолютної більшості, фракція «Вперед, Республіко!» все ще може розраховувати на підтримку двох інших об’єднань у парламенті, які разом дають ще 56 голосів.

Водночас за час епідемії коронавірусу рейтинги Макрона пішли вниз, тоді як прем’єр-міністра Едуара Філіпа — навпаки, вгору.

До слова, канцлер Німеччини Анґела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон досягли угоди стосовно пакету з підтримки європейської економіки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: