Франція та Німеччина домовилися щодо пакету підтримки економіки Європи

Франція та Німеччина домовилися щодо пакету підтримки економіки Європи

Анґела Меркель та Еммануель Макрон представили пакет підтримки економіки Європи

Рішення мають затвердити країни ЄС

Канцлер Німеччини Анґела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон досягли угоди стосовно пакету з підтримки європейської економіки. Про це повідомляє Голос Америки.

«Надзвичайні обставини вимагають надзвичайних заходів», - заявила Меркель, представляючи пропозицію під час пресконференції, проведеної після телефонної розмови з Макроном. «Німеччина та Франція на захисті Європи», – додала вона.

«Криза, яку ми переживаємо є безпрецедентною, – наголосив президент Франції,  –і вимагає ефективної, колективної і, насамперед, європейської. реакції».

План передбачає створення фонду обсягом більше ніж 500 мільярдів євро, який буде профінансовано шляхом випуску облігацій ЄС і гарантовано 27-ма країнами-членами.

Європейська Комісія розподілятиме кошти у вигляді грантів з бюджету для країн, що найбільше постраждали від епідемії.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн привітала план: «Він враховує масштаб та обсяг економічних викликів, що постали перед Європою і робить вірний наголос на необхідності рішення на базі європейського бюджету».

Рішення мають затвердити країни ЄС. Однак не всі з них готові підтримати допомогу у вигляді грантів, а не кредитів. Канцлер Австрії Себастьян Курц відреагував на пропозицію у Twitter, написавши: «Ми готові підтримати постраждалі країни кредитами».

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Євросоюз виділить Україні 190 мільйонів євро в рамках загального пакету допомоги країнам Східного партнерства для боротьби із сплеском коронавірусу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: