Після вбивчих дощів та спеки по Японії вдарить тайфун

Після вбивчих дощів та спеки по Японії вдарить тайфун

Метеорологічне управління Японії попереджає про можливі зсуви і повені

За повідомленнями метеорологічної служби Японії, потужний тайфун може привести до зсувів у центральній і західній частинах Японії. Імовірно, цей тайфун, що не втрачає своєї сили, наближаючись до архіпелагу, обрушиться на центральні і західні райони Японії або в суботу пізно ввечері, або рано вранці в неділю.

Як повідомило метеорологічне управління Японії, станом на 10 годину ранку суботи, тайфун №12 з атмосферним тиском 970 гектопаскалів розвиває в районі свого епіцентру швидкість вітру до 126 кілометрів на годину.

За прогнозами синоптиків, тайфун, як очікується, змінить напрямок свого руху і, повернувши на захід, обрушиться на острови Ідзу в другій половині дня в суботу.

Офіційні представники метеорологічного відомства попереджають, що райони, в яких дощ і вітер будуть особливо сильними, можуть відрізнятися від районів, що традиційно страждають від тайфунів, оскільки нинішній тайфун йде незвичайним західним курсом.

Метеорологічне управління попереджає про можливі зсуви і повені, особливо в тих районах Японії, які раніше в цьому місяці вже сильно постраждали від зливових дощів, що призвели до численних людських жертв.

Нагадаємо, жертвами нещодавньої повені у Японії, що була викликана дощами, стали 120 осіб. Після цього у Японії настала спека, яка призвела до загибелі 14 людей.

Читайте також матеріал «Главкому»

Циклон Галина та інші аномалії. Світ та Україна звикають до нової погоди

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: