Поліція склала протоколи на активістів Pussy Riot за акцію на фіналі Чемпіонату світу

Поліція склала протоколи на активістів Pussy Riot за акцію на фіналі Чемпіонату світу
Затримання активістки Pussy Riot
Фото: Reuters

Проти затриманих складені адмінпротоколи за двома статтями

Московська поліція склала адміністративні протоколи на учасників російського руху Pussy Riot, які вибігли на футбольне поле стадіону «Лужники» під час фіналу Чемпіонату світу.

Про це повідомляє прес-служба головного управління міністерства внутрішніх справ РФ у Москві.

За даними відомства, проти затриманих складені адмінпротоколи за статтями «Порушення правил поведінки глядачів під час офіційних спортивних змагань» та «Незаконне носіння одягу з символікою державних воєнізованих організацій, правоохоронних або контролюючих органів».

Як додає видання Meduza, затриманих доправили до відділку «Лужники» та протягом кількох годин до них не пускали адвоката.

Нагадаємо, у неділю під час фіналу Чемпіонату світу з футболу у Москві на поле вибігли декілька людей у формі. Згодом стало відомо, що це були учасники руху Pussy Riot, акція на підтримку політв’язнів називалась «Міліціонер вступає в гру».

В оприлюдненому в соцмережах зверненні Pussy Riot зазначалося, зокрема, що «небесний міліціонер ласкаво торкається квітки в поле і радіє перемогам збірної Росії, а земної міліціонер байдужий до голодування Олега Сенцова».

Після затримання активістів поліцейський обзивав їх та заявив, що «жалкує, що зараз не 37-й рік».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: